Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:10, 10. 7. 2022.

| Sport

Radnički ubedljivo poražen na startu Superlige, Zvezda četiri puta tresla mrežu Nišlija

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnički
Niški tim pretio u prvom poluvremenu pa doživeo debakl; Ilustracija; foto: V. K.

Na otvaranju novog šamponata Superlige fudbaleri niškog Radničkog doživeli na stadionu ”Rajko Mitić” ubedljiv poraz od Crvene zvezde rezultatom 4:0 (3:0). Mrežu golmana Drobnjaka redom su pogađali Katai sa bele tačke u 3, Kangva u 25, Pavkov u 31. i Bukari u 47. minutu.

Iako su doživeli težak poraz i za samo 30 minuta primili tri gola, niški fudbaleri u intervalu od 5. do 20. minuta bili su bolji rival na terenu i čak dva puta pogađali stativu.

Međutim, utakmica je loše krenula za Radnički. Posle prvog napada aktuelni šampioni došli su do vođstva. Katai je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenenog prostora, poslednje pojačanje niškog tima Tolordava igrao je rukom, pa je sudija Mitić pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Katai, poslao Drobnjaka u jednu, a loptu u drugu stranu.

Odgovorili su vrlo brzo gosti, ali je udarac sa distance Pejovića u korner odbio Borjan. Prvu odbranu u 9. minutu upisao je i golman Nišlija Drobnjak nakon udarca Bukarija. Usledio je kontranapad Mitrovića, čiji je udarac opet zaustavio Borjan, da bi u nastavku akcije napadač Petrov pogodio stativu.

Nastavili su izabranici Tomislava Sivića sa potpunom ofanzivom. U 13. minutu Borjan je opet morao da interveniše nakon udarca Mićibućija, dok je Petrov opet drugi put pogodio okvir gola domaćeg tima.

Otvorena igra na obe strane na sredini prvog dela umalo je dovela do toga da Zvezda duplira prednost, kada je Ivanić pogodio prečku. Ipak, mreža Radničkog drugi put se zatresla vrlo brzo. Ivanić je proigrao Kangvu koji je sam na ivici šesnaesterca prihvatio loptu i levom nogom pogodio nebranjeni deo mreže Drobnjaka.

Posle pola sata igre bilo je 3:0. Čuvar mreže gostiju odbranio je udarac Ivanića, ali se lopta odbila do bivšeg fudbalera Radničkog Pavkova, kome nije bilo teško da loptu iz neposredne blizine pošalje u prazan gol. Pred kraj prvog dela i Ivanić je opet pogodio prečku, a pre toga loptu je dirao Drobnjak i sprečio potpuni debakl tima iz Niša.

Kako je počelo prvo, na isti način krenulo je i drugo poluvreme. Ivanić je prebacio istrčalog Drobnjaka, Bukari je izbegao ofsajd zamku i postigao, baš kao i Kangva, prvenac u crveno-belom dresu. Pretio je ”Real sa Nišavu” i u drugom poluvremenu, ali za razliku od prvg dela, nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol ispod severne tribine.

Oba trenera iskoristila su da u finišu meča izvrše veliki broj izmena, a fudbaleri Crvene zvezde nisu dopustili timu iz Niša da dođe bar do počasnog gola.

Izabranici Tomislava Sivića će u četvrtak saznati i svog protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a dan kasnije na ”Čairu” će gostovati Partizan.

Mocart Superliga 1. kolo: Crvena zvezda - Radnički 4:0 (3:0)

Stadion: Rajko Mitić;

Sudija: Milan Mitić (Leskovac);

Strelci: Crvena zvezda: Katai (penal), Kangva, Pavkov, Bukari;

Žuti kartoni: Crvena zvezda: Dragović, Eraković; Radnički: Tolordava;

Crveni kartoni: /

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 81. minuta Leković), Dragović, Eraković, Rodić, Kangva, Kanga, Bukari (od 70. minuta Mustafa), Ivanić (od 81. minuta Lučić), Katai (od 81. minuta Stanković), Pavkov (od 70. minuta Sanogo);

Radnički: Drobnjak, Jovičić (od 80. minuta Savić), Mlađović, Tolordava, Aksentijević, Dimić (od 70. minuta Mesarović), Pejović, Mićibući (od 46. minuta Marjanović), Mitrović, Jovanović, Petrov;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklije

    20:15 // 12. 7. 2022.

    Igra bez imperativa pobede,kao sto je najavio nas trener...zatvoreno u napadu,ali zato otvoreno u odbrani...ccc!UPRAVA NAPOLJE!!!

  • Gaga

    21:57 // 11. 7. 2022.

    Radnicki igra staromodno,Bez brzog oslobadjanja od lopte,Bez unapred uigranih kombinacija;igraci trce,Trude se,Ali Bez efekta.Radn.igra,Zv.daje golove

  • Paraziti, crveni i crni, dužni kučetu na rep...

    14:51 // 11. 7. 2022.

    Srpski sport, parazit na prelazu kapitalizma i socijalizma ala "Lepa Brena za 4 osobe". Profite dele kriminalci a dugove pokriva budžet Republike...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: