Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:14, 17. 6. 2023.

| Sport

Radnički "upalio motore" sa novim trenerom i nekoliko novih igrača

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nikola Trajković
Trajković: "Ako želimo atraktivniji, brži fudbal, pokušaćemo da dovedemo takve igrače"; foto: Ljubica Jocić

Samo 13 dana od završetka prethodne sezone fudbaleri Radničkog počeli su pripreme za novu, a prozivku na stadionu "Čair" obavio je novi šef stručnog štaba Nikola Trajković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine i mađarskog Đera. Od novih lica bili su tu Vasilije Bakić, dosadašnji štoper Kolubare, Pavle Ivelja i Milorad Stajić iz Grafičara, kao i Jakob Abusa koji stiže iz Rijeke. Pripreme će biti u Bugarskoj.

Dosadašnji član stručnog štaba švedskog Malmea vratio se u klub u kom je radio dok je prvi trener bio Radoslav Batak. Nikola Trajković rekao je da je mogao da nastavi da radi u Malmeu, koji je prvi na tabeli u Švedskoj, ali nije želeo da bude u zoni komfora.

Volim da imam neki izazov ispred sebe, ne plašim se, želim da napravim neki ozbiljniji iskorak u karijeri. Mnogi su mi pričali da povratak u srpski fudbal nije prava stvar u ovom trenutku, ali ja sam ovde rođen, ovo je moja zemlja. Počastvovan sam da sam ponovo u Radničkom. Dobro znam gde sam došao. Dobro znam šta znači ime Radničkog, ali možda je dobar momenat da se okrenemo budućnosti, ne zato što je prošlost bila nedovoljno dobra, naprotiv, bila je sjajna i daje nam obavezu da još jače radimo. Ali, okolnosti su se promenile, neki klubovi koji su igrali finale Kupa šampiona, sada ne mogu ni da dođu do kvalifikacija za Ligu šampiona i generalno treba da se okrenemo budućnosti - rekao je Trajković.

Veruje u svoj rad, kaže, ali i da Radnički ima dobar igrački potencijal.

Želim od prvog dana da igračima usadim pobednički mentalitet. Da probamo da igramo brži, ofanzivniji fundal, mislim da je to jedini način da možemo da vratimo poverenje u ovaj klub. Bez navijača Radnički je ništa, a grad kao Niš zaslužuje da ima superligaša koji se bori za vrh. Ako uspem da nametnem svoje ideje, mislim da će se vratiti publika i da će to biti dobar vetar u leđa. Ciljevi moraju uvek da budu visoko postavljeni, ja bih, lično, voleo da se Radnički bori za Evropu - kaže Trajković.


O pojačanjima

Nikola Trajković Nikola Trajković na "Čairu"; foto: FK Radnički Niš Od novih lica, na prozivci su bili Vasilije Bakić, dosadašnji štoper Kolubare, potom Pavle Ivelja i Milorad Stajić iz Grafičara, kao i zadnji vezni igrač iz gane Jakob Abusa koji je prethodne sezone igrao u Rijeci. Tu se neće stati jer trener želi atraktivniji, brži fudbal.

Pokušaćemo da dovedemo takve igrače, a verujem da ih ima na našem tržištu. To su brži, agresivniji igrači, pogotovo u sredini terena. Ako želimo da igramo visoko, a to je nešto što sam ja obećao, moramo da imamo i u defanzivnom redu brže igreče koji mogu da brane dubinu. Ako želite da igrate sa više rizika, ostavljate veće prostore iza svoje poslednje linije, tako da igrači brzinski moraju tome da odgovore. Mislim da dobar potencijal u napadu imamo, defanzivno to mora mnogo bolje, ali dobiće svi igrači skauting prethodne sezone, šta je bilo dobro, šta ne - kaže Trajković.

Dodaje da će obratiti posebnu pažnju i na igrače iz omladinskog pogona, koji sigurno "najbolje osećaju grb kluba".

Sa Trajkovićem je i trener golmana Igor Pavlović sa kojim je radio Rostovu.

Tu ostaje Vlada Đorđević. Mi se poznajemo 15 godina, igrali smo zajedno u Đeru i Zvezdi, prijatelji smo, konstantno smo u kontaktu, on će biti važan deo stručnog štaba. Dovešću još jednog trenera, u naredna dva dana će biti poznato o kome je reč. Kao i u igračkom kadru, želim nešto novo i u radu stručnog štaba, da nam se obezbede uslovi, potrebne kancelarije da radimo na nivou koji zadovoljava evropski fudbal, gde možemo da skautiramo protivnike, planiramo i analiziramo treninge. Klub mi je izašao u susret i veoma sam zadovoljan zbog toga - rekao je novi trener.

Od igrača iz prethodne sezone na prozivci, zbog dužeg odmora, nisu bili Dragan Rosić, Miljan Škrbić, Stefan Marjanović, Andreja Stojanović i Maka Gaku. Nije bio ni Aleksandar Pejović sa kojim Uprava treba da obavi razgovor.


Pripreme u Bugarskoj

Sportski direktor kluba Aleksandar Jovanović rekao je da će ekipa raditi u Nišu do 1. jula, a onda se na 10 dana seli u Bansko.

Sami smo krivi što je pauza ovoliko kratko trajala. Imali smo turbulentnu i, po meni, dosta neuspešnu sezonu, odlučili se za svežu krv, za trenera koji gaji napadački, brži fudbal. Želim Nikoli svu sreću u daljem radu - rekao je Jovanović.

U Banskom će ekipa odigrati tri prijateljske utakmice, a rivali su Politehnika, Slavija Sofija i Akademija Pandev.

Nakon povratka u Niš biće odigrana generalna proba, a protivnik još nije poznat.

Radnički je u godini kada je obeležio vek postojanja - obezbedio opstanak u Superligi i to tek nakon baraža gde je u dvomeču bio bolji od Inđije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    16:17 // 19. 6. 2023.

    Бањско је ски-центар,подно планине Пирин...ништа боље од Власине,Старе пл.,па и Малог Јастрепца(Обл.језера),али"У туђега татка..."

    • Razbibriga

      22:45 // 20. 6. 2023.

      De, bre ne ljuti se na svoje gazde, ako neko otkaze, ce te povedu !

  • Stari navijac

    13:40 // 19. 6. 2023.

    Jos jednom je uprava dokazala da mrzi nislije,jer kako objasniti da pored Mrke koji ma vise utakmice u super ligi od svih zajedno u strucnom stabu NEMA mesta u Radnickom sto je I prosle sezone pokazao da ima kvaliteta ! NEMA mesta za Gavru,Kineta,bracu Stamenkovic....

    • PROVERENO

      23:41 // 19. 6. 2023.

      Pa taj Kine ih tuzio i DOBIO NA SUDU i njemu su vrata zatvorena dok su ovi "stranci, postenjacine, domacini na vlasti" jer se sukobio sa propadalom i nije hteo da oprosti dug!!! Decko guro niske golmane, ali im to smetalo! Aca Jovanovic dogurao do reprezenracije!!! USPEH SE NE PRASTA! Ali su svi iz uprave sa adresom van Nisa, a Kinetu L. K. Nis!!! Veliki pozdrav za Kineta!!!!

  • Sledeci, next...

    12:56 // 19. 6. 2023.

    Iskusan trener, iskusni strucni stab 4 kolo aufiderzen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Simka čokolade se prave od lešnika i krave ... E tu je bio problem, ponestalo je krava ...

Filozof čitalac

Tekst: Nekadašnja fabrika čokolade "Simka" u Vranju postaje trgovinski centar

Pronađite nas na: