Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 22. 5. 2022.

| Sport

Radnički uprkos porazu u Humskoj izborio plasman u Evropu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
fk radnicki nis
Poraze doživeli i Voždovac i TSC, Radnički u kvalifikacijama za Ligu Konferencija; foto: JV / Vanja Keser

I pored poraza od Partizana rezultatom 2:0 (1:0) u poslednjem kolu plej-ofa Superlige, fudbaleri niškog Radničkog završili su prvenstvo na 4. mestu pa će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu Konferencija.

Osim tima iz Niša poraze su doživeli i njihovi konkurenti za 4. mesto koje vodi u kvlifikacije za Ligu Konferencija. Voždovac je sa 3:1 poražen na Marakani, TSC je izgubio od Vojvodine rezultatom 2:0, pa ekipu Radoslava Bataka poraz na stadionu u Humskoj ulici nije mnogo boleo.

Tokom svih 90 minuta Radnički je bio u podređenom položaju, a veliku šansu da crno-belima donese vođstvo u 13. minutu na asistenciju Rikarda propustio je Mening. Partizan je do prednosti stigao tek u nadoknadi prvog poluvremena. Kapiten Vujadinović je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Stefanović je nakon pregledanog snimka pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Rikardo, najbolji strelac lige i snažnim udarcem savladao Drobnjaka.

Sa odlukom sudije Stefanovića nisu mogli tek tako da se pomire niški fudbaleri, najžustriji u protestima bio je Arsić, pa mu je pokazan direktan crveni karton.

Vicešampioni Srbije i u drugom poluvrmenu gospodarili su terenom, ali nisu mogli da prelome meč i pored nekoliko izglednih prilika. Jedini pokušaj gostiju u drugom poluvremenu bio je udarac Mitrovića, međutim loptu je bez problema zaustavio Stevanović. U 66. minutu Jamkam je autogolom zapečatio sudbinu svog tima, ali se na kraju se ispostavilo da je Radnički doživo bezbolan poraz.

Nišlije sezonu na kraju završavaju sa 51 osvojenim bodom, sledi im kratak odmor, pa početak priprema za novu sezonu u Superligi koja će početi već početkom jula. Ipak, ono što je mnogo važnije za tim sa Čaira je plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija, pa se očekuje da Radoslav Batak uskoro krene za selekcijom tima za izazove u Evropi.

Linglong Superliga 37. kolo: Partizan - Radnički 2:0 (1:0)

Stadion: Stadion Partizana

Sudija: Milan Stefanović

Strelci: Rikardo, Jamkam (ag)

Žuti kratonni: Radnički: Mitrović, Vujadinović;

Crveni kartoni: Radnički: Arsić;

Partizan: Stevanović, Miljković (od 61. minuta Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jevtović, Terzić (od 46. minuta Jović), Marković (od 61. minuta Jojić), Mening (od 72. minuta Holender), Gomeš (od 72. minuta Milovanović);

Radnički: Drobnjak, Aksentijević (od 70. minuta Jovičić), Mlađović, Jamkam, Vujadinović, Mitrović (od 74. minuta Štulić), Mesarović (od 60. minuta Mićibući), Kovačević (od 46. minuta Pejović), Jovanović, Kasalica (od 60. minuta Kasalica), Arsić;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    12:20 // 27. 5. 2022.

    Jel pada nekom na pamet,da SREDI ONO "ORANJE"
    OD TERENA???????

  • Miki

    10:29 // 24. 5. 2022.

    Prosle godine nam je za opstanak pomogao Spartak, ove za Evropu Vojvodina. Kada cemo da zavisimo od nase igre ???

  • Nikola

    09:44 // 24. 5. 2022.

    Ovi zluradi komentari su samo dokaz ko vas prati na portalu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: