Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 29. 2. 2016.

| Sport

Radnički više ne računa na Nikolu Ašćerića

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
asceric.jpg
Bliži se kraj sage; foto: Vanja Keser

Visoki napadač nije više u planovima Milana Rastavca. Ašćerić je podneo zahtev za arbitražni raskid ugovora, najverovatnije će biti presuđeno u njegovu korist, tako da klub više ne računa na njega, kaže šef stručnog štaba Nišlija.

Saga oko statusa crnogorskog napadača nije još uvek dobila svoj epilog, ali su u niškom klubu presekli - Ašćerić više nije u konkurenciji za sastav.

Poslednjeg dana prelaznog roka transfer Beograđanina u novosadsku Vojvodinu bila je gotovo dogovorena stvar, ali je propao u poslednjem momentu, da bi pred nastavak prvenstva Ašćerić podneo zahtev za raskid ugovora pred Arbitražnom komisijom.

Milan Rastavac istakao je da je to isključivo igračeva odluka.

Pred utakmicu sa Javorom zahtevao sam od igrača, koji su bili u situaciji da menjaju svoj status, da se izjasne kako bismo znali na čemu smo. Ašćerić je ostao pri stavu da traži arbitražni raskid ugovora i on je u tom momentu odlučio šta želi, tako da je njegov status u Radničkom od tada završen - podvukao je strateg niškog kluba.

Rastavac poštuje odluku napadača i poželeo mu je svu sreću u nastavku karijere kao i Radničkom bez njega. 


Zapelo oko doprinosa od 96.000 dinara

Razlog zbog čeka je Ašćerić podneo zahtev za raskid ugovora leži u tome da je prema zakonskoj i pravnoj obavezi trebalo da bude prijavljen, što klub nije učinio i nije plaćao doprinose, kaže predsednik kluba Radan Ilić.

Klub je Ašćeriću na ime doprinosa trebalo da uplati 96.000 dinara, a prvi funkcioner kluba kaže da je to bio posao bivše uprave i da on "nije znao da klub nije prijavio fudbalera".

Ašćerić nije doneo radnu knjižicu, a to je bila njegova obaveza. On je od 1. januara prijavljen, ali i pored toga želi da napusti klub. Mislim da na njega utiču njegovi agenti i menadžeri i da je njegov odnos prema klubu koji ga je afirmisao nekorektan - rekao je Ilić.

Ilić je istakao da će crnogorski napadač najverovatnije dobiti klub na Arbitraži i da će nakon toga pojačati Vojvodinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    21:34 // 1. 3. 2016.

    U totalnoj si zabludi Jovo.Ne postoji klub na svetu gde je predsednik bivsi fudbaler.Kazi ime tog kluba.Taj klub bi odmah propao jer u upravi sede svuda ljudi koji nose finansiranje kluba i nose vlasnicku strukturu kluba.Bivsi fudbaleri su direktori kluba,sportski direktori,sefovi strucnog staba i na drugim strucnim fudbalskim mestima.

  • Jova

    16:17 // 1. 3. 2016.

    Niste ni pola od Meraklija koliki sam Ja! Svaki put kada pokusate da spinujete i me prokazete kao nekog ko ne voli Radnicki samo potvrdjujete ono sto pricam a to je da ste radanovi botovi i da ne zelite Radnickom dobro! Ja zelim Radnicki u Evropi, samo sto to sada nije realno(daj boze da gresim), zelim da u klubu igraju nasa deca a ne ovi menadzerski igraci sa strane, zelim da igramo napadacki svaku utakmicu a me da se samo branimo, zelim na mestu predsednika nekog bivseg igraca, nasu legengu a ne politicara koji nezna ni kako lopta izgleda! Sve dok napredni vode klub i po menu ga unistavaju, ljubav koju osecam prema Radnickom mi be dozvoljava da cutim( a dali bi ste vi cutali kada bi vam neko rusio kucu i krao stvari is nje) ! Radnicki pripada svim Meraklijama a ne naprednima! To je to od mene sad botujte kolko hocete!

    • franko jovanovic

      22:22 // 1. 3. 2016.

      Jovo KRALJU,prvociraju te razni tipovi.Ti si jedan pravi meraklija koji voli klub.Opasni su par tipova tj.menadzeri koje predvodi nas sugradjanin.Kao fol vole klub a gledaju svakog trena da prodaju igraca bez obestecenja iz Radnickog.PROKLETE PARE,,,a od obraza nema ni O.Foleri na kvadrat i motaju se oko kluba i danju i nocu.Bankovica pod HITNO upravo zbog njih dovesti u klub.

  • Volim Radnicki

    10:52 // 1. 3. 2016.

    Ma kakav Radan,kakav Jova,Bulat i ostali...Ljudi,za uspeh su zasluzni pre svega trener i igraci...Pogledajte nam samo klupu,sve sama deca iz Car Konstantina a i pored toga pobedjujemo...O politici raspravljajte na nekom drugom mestu,da li ste svesni sta rade ovi igraci i trener,kakve rezultate prave?Ajmo neka pohvala za njih a ne samo negativni komentari...Kad smo poslednji put bili 3???Setite se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: