Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 11. 6. 2021.

| Sport

Radnički započeo pripreme, Lalatović zvanično predstavljen

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
lalatovic
Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi i povratak u Evropu, najavio Lalatović; foto: FK Radnički

Nenad Lalatović je zvanično predstavljen na Čairu kao novi-stari šef stručnog štaba niškog Radničkog. Nišlije su započele prirpeme za novu sezonu, do 26. juna će trenirati u Nišu, a potom odlaze u slovenačke Terme Čatež, gde će boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica. Stiglo i prvo pojačanje.

Nenad Lalatović se vratio na mesto uspeha, pošto je u sezoni 2018/2019 sa Nišiljama bio vicešampion Srbije, a u tih godinu dana oboreni su brojni klupski rekordi. Nekadašnji trener brojnih srpskih klubova, a prošlogodišnji strateg Vojvodine zadovoljan je što će ponovo raditi u Nišu.

Za Radnički i njegove navijače sam se puno vezao i veoma mi je drago što sam opet ovde. Ovo je veliki klub, Niš je sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju. Radnički više nikada ne sme da dozvoli sebi da bude u poziciji u kojoj je bio u prošloj sezoni, kada je do poslednjeg minuta strepeo za opstanak u ligi. To mora da ostane iza nas, a isped nas je jedna ozbiljan rad i povratak na staze uspeha - rekao je strateg niškog tima.

Cilj će biti, kako kaže trener, plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi i povratak u Evropu, a za to će trebati puno rada i odricanja i minimum sedam ili osam novih igrača.

Šef stručnog štaba prozvao je i fudbalere, koji su potom odradili prvi trening na stadionu Čair. Na prozivci su se od prvotimaca iz prošle sezone pojavili Nikola Aksentijević, Nikola Stanković, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Petar Ristić, Filip Kasalica, Kristijan Živković i Petar Ćirković. Pored njih trenirali su i mladi igrači Radničkog, a Lalatović je istakao i da bi želeo da u klubu ostanu Gavrić, Pantelić i Kovačević.

Njima su ugovori istekli, ali tek treba da pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti da ih zadržimo ovde. Što se ostalih potencijalnih novajlija tiče, moram da im poručim da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub i da ovde neće imati nikakvih problema sa te strane. Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada. Ja ću biti taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni - kaže čovek sa kojim je Radnički ostvario najveći klupski uspeh u istoriji završivši sezonu na drugoj poziciji.

Harizmatični stručnjak otrkio je i ime prvog novajlije u Nišu.

Prvi igrač koji će nas pojačati je Vukadin Vukadinović, koji nastupa na krilnim pozicijama. On je bio moja lična želja. Pozvao sam ga i brzo smo se dogovorili. U pitanju je fudbaler koji više od deset godina igra u Češkoj, a između ostalih je nastupao za Slaviju i Spartu iz Praga, kao i za Teplice. On je inače rođeni brat Miljana Vukadinovića, kojeg sam trenirao u Vojvodini i mogu da kažem da su sličan tip igrača i sličnog su i kvaliteta - rekao je u novi-stari trener.

Novi strateg Nišlija je sastavio spisak želja i predao rukovodstvu kluba sa kojim ima izuzetnu saradnju, posebno kako je rekao, Ivicom Tončevim.

Igrači i stručni štab su, kako je rekao, do 26. juna smo u Nišu, a potom putuju u slovenačke Terme Čatež, gde će boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica.

Lalatović je na kraju svog obraćanja rekao da je imao i ponude iz Rige i Saudijske Arabije, ali se ipak odlučio za Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NEBOJSA STEVANOVIC

    19:17 // 16. 6. 2021.

    Dosao je pravi trener ali treba jos neki novi igrac.

  • Nišlija

    13:02 // 14. 6. 2021.

    Samo anonimus sa Uba glišić za trenera, apomoćnik zemunac bajagić i ne gine Evropa.

  • Razbibriga

    21:49 // 13. 6. 2021.

    Dobri strucnjaci treniraju inostrane klubove, pa kad ,bas,nemaju kud, vrate se u Srbiju i cekaju,opet, evrpski arazman ! Ovaj moze u Nis,Krusevac, Novi sad i poneki mafijaski klub u Bg ! Liga lihvara i secikesa, namestena, saradjuje sa kladionicama ! Takva liga ima,ponekog, dobrog trenera, svima ostalima, sve jedno je koga treniraju, jer se nista ne pitaju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: