Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 21. 5. 2017.

| Sport

Radnički završava sezonu utakmicom protiv Crvene zvezde

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Partizan stadion Čair Lazar Arsić
Direktan prenos utakmice je na kanalu Arena sport 1; foto: Vanja Keser

Ko će biti šampion Srbije, a ko će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, odlučiće tri duela u nedelju 21. maja, a jedan od aktera je i Radnički, koji će od 18:30 igrati na stadionu “Rajko Mitić” protiv Crvene zvezde. Naravno, uslov za nastup u kvalifikacijama je i da niški klub dobije licencu, a Mladost iz Lučana ne.

Stanje na tabeli Superlige pred završno kolo dugo nije bilo ovako naizvesno, a do promene na vrhu će doći ukoliko Zvezda pobedi Radnički, a Partizan izgubi od Mladosti. Sa druge strane, plasman u Evropu obezbeđuje prva 4 tima na tabeli gde su, osim “večitih”, sigurni Vojvodina i Mladost.

Ipak, tim iz Lučana još nije dobio licencu za takmičenje, pa ukoliko tako i ostane, njegovo mesto zauzeće petoplasirani. Sada je to Radnički, koji takođe nema odobrenje da se takmiči u Evropi, ali u niškom klubu se nadaju da će je dobiti, zbog čega je utakmica protiv crveno-belih značajna za njih.

Za opstanak na 5. poziciji njima je potrebno ili da Napredak ne pobedi Voždovac ili da izvuku makar nerešen rezultat protiv Beograđana. I pored toga što ne znaju da li će izaći na evropsku scenu, trener Nišlija Milan Rastavac naglasio je da je njegovim igračima motiv samo to što igraju protiv takvog rivala kakav je Zvezda.

Ostalo nam je najteže i najslađe za kraj. Idemo u Beograd sa namerom da se nadigravamo, da igramo jednu kvalitetnu utakmicu, da se pokažemo u što boljem svetlu i da napravimo što bolji rezultat. Propratni faktori ne utiču na nas, izaćićemo u što boljem sastavu i odigrati što bolje možemo - kaže Rastavac.

Niko od igrača niškog tima nema suspenziju zbog kartona, ali zbog poslednje utakmice, u kojoj je Radnički izgubio od Partizana, mnogi igrači su “roviti”, tako da se ne zna sa kojim će sastavom Nišlije nastupiti. Ipak, šef struke uverava da imaju dovoljno dobre fudbalere, koji mogu da zamene prvotimce koji ne mogu da igraju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sedi si de si jer nizagde nisi

    17:28 // 21. 5. 2017.

    U Beograd veliko zagađenje, greota da se troši kiseonik na ljudi, a i karta skupa odkude Niš

    Će si sedimo doma, će šutiramo fuzbal pored nišavu, i to nam je

  • Roki

    16:05 // 21. 5. 2017.

    Ni na sony playstation nemozete pobediti Partizana i Zvezdu.Mislio sam da ce iskustvo pobetiti mladost Partizanovih igraca,ali sam se grdno prevario i razocarao...

  • Roki

    15:56 // 21. 5. 2017.

    Od Evrope nema nista,Partizan ce da napuni mrezu Mladosti do vrha,Napredak tuce nezainteresovanog Vozdovca,a mi cemo Zvezdi platiti sto nismo pobedili Partizan i tu je THE END.Letnji raspust.Kud koji mili moji...Tuto kompleto...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: