Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 14. 12. 2016.

| Sport

Radničkom samo bod za kraj superligaške jeseni

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki-Metalac-2---Vanja-Keser
Mrkić nije iskoristio zicer kojim bi rešio pitanje pobednika; foto: Vanja Keser

Iako su golom Nikole Mitrovića u ranoj fazi meča bili blizu pobede, fudbaleri niškog Radničkog morali su da zadovolje bodom u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva protiv Metalca (1:1), pa na zimsku pauzu odlaze sa serijom od 7 mečeva bez pobede.

Novim kiksom na domaćem terenu niški tim je doveo u pitanje mesto u plej-ofu, pa mu sledi žestoka borba za mesto u prvih 8 ekipa do kraja ligaškog dela takmičenja.

Tek nekoliko stotina Nišlija na niškom hramu fudbala od starta meča moglo je da uživa u dinamičnom i interesantnom fudbalu od samog početka.

Radnicki-Metalac---Vanja-Keser Poslednji trijumf Radnički je zabeležio protiv Vojvodine; foto: Vanja Keser

U ranoj fazi meča Radnički je došao do vođstva. Igrao se 12. minut, kada je posle centaršuta Arsića i vazdušnog duela Pavkova i štopera Metalca Bondarenka lopta došla do Nikole Mitrovića, koji je jakim udarcem sa 10 metara doveo niški tim u vođstvo - 1:0.

Već u sledećem napadu gosti iz Gornjeg Milanovca su mogli do izjednačenja. Stojanović je prevario odbranu Nišlija i sjajnom loptom spojio Mladenovića sa golom, ali napadač Metalca iz 2 pokušaja nije uspeo da savlada Bajića, koji je odličnim intervencijama spasio svoj gol.

Radnicki-Metalac-1---Vanja-Keser "Hladan tuš" za Nišlije u finišu meča; foto: Vanja Keser

Sredinom prvog dela golmanske sposobnosti demonstrirao je i gostujući golman Belić. Prvo je sprečio Mrkićev lob glavom sa nekih 7,8 metara, a zatim i volej Pavkova, do koga je lopta došla posle odbitka.

Posle prvih 45 minuta Nišlije su imale minimalnu prednost, a drugi deo meča je bio manje sadržajniji od prvog. 

Radnički je zatvorio sve prilaze golu, a u napadu povremeno ugrožavao gol Metalca. Kolosalnih prilika nije bilo sve do 75. minuta kada je na centaršut Apostolovića Mrkić primio loptu u srcu šesnaesterca gostiju, sjajnom fintom izbacio golmana, ali je nonšalantno hteo da lobuje već savladanog čuvara mreže, pa je prebacio čitav gol.

I kada su svi na Čairu mislili da će Nišlije pobedom okončati superligašku jesen i 2016. godinu u 80. minutu na asistenciju Mijića bivši napadač Radničkog Ivica Jovanović doneo je Metalcu izjednačenje i šokirao sve na Čairu.

Niški tim do kraja meča nije uspeo da dođe do novog vođstva, pa je Metalac u Gornji Milanovac odneo bod sa Čaira.

RADNIČKI - METALAC 1:1 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Majo Vujović (Novi Sad)

Žuti kartoni: Aleksa Jovanović, Petrović (Radnički)

Radnički: Vladimir Bajić, Radoš Bulatović, Nikola Stanković, Miloš Radivojević, Miloš Petrović, Aleksa Jovanović (od 80. Aleksa Jovanović), Nikola Mitrović, Lazar Arsić, Saša Stojanović (od 69. Andreja Apostolović), Marko Mrkić, Milan Pavkov (od 61. Aleksandar Jovanović)

Metalac: Nemanja Belić, Petar Pavlović, Srđan Simović, Boško Dopuđ, Taras Bondarenko, Stefan Panić, Miloš Mijić, Ersan Rovčanin (od 60. Ivica Jovanović), Valberto Kaisedo (od 77. Nikola Stojković), Milan Stojanović, Nemanja Mladenović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mire

    12:53 // 15. 12. 2016.

    rastavac je trener previse miran tih,bez vatre...nazalost takva mu je i ekipa nema krvi u njoj,previse cista..nama treba srce na teren pa iako se ne pobedi navijaci bi znali to da cene a ne ono juce!!!

    • roki

      16:14 // 15. 12. 2016.

      Bravo Mire,Rastavac nije los trener,ali je trener u usponu i trebacu mu vremena i ekipa da bi postao iskusan trener...Vidi se po utakmicama,bez obzira na igrace da pojedinci cak i neznaju gde se nalaze na terenu,nema tecne igre,ubacivanja,driblinga,brzog oslobadjanja lopte,tacnih pasova...Nema nista..Potreban nam je trener sa autoritetom koji zna kako se igra fudbal i koji ce da ih tera da igraju.

  • ulicni hodac

    07:41 // 15. 12. 2016.

    Ovo je ista ona ekipa koju ste dizali u nebesa dok se pobedjivalo, a kad ne ide, prvi ste da opljujete po igracima i treneru. Nis je velicine Splita, a poseta je porazavajuca. Umesto da podrzite tim, vi tupite ovde o taktici.

    • idi setaj

      12:47 // 15. 12. 2016.

      ovo je katastrova,treba biti iskren i reci da i kad smo pobedjivali imali smo vise srece nego pameti!!!setimo se utakmica protiv cukarickog,lucana,backe,vojvodine...i uglavnom smo tada imali igraca vise!!!lose igramo,nema publike...

  • perovic pera

    23:08 // 14. 12. 2016.

    eto vam ga rastavac,covek koji izjavljuje da je bolje ispasti iz kupa da bi se bolje igralo u prvenstvu,a ne moze nikog da dobije.prodaje vam maglu i prica demagogiju i smeje vam se a vi ga jos zovete generalom.plata ogromna a najvisi domet zenski fudbal,vi navijaci ste najveci krivci sto ste od neznalice napravili trenera,i mrkic i bekvalac su bili bolji,nigde ne moze da bude trener samo ovde.cao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: