Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 5. 12. 2021.

| Sport

Radnik dočekuje kragujevački Radnički, niški Radnički gost TSC-a

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnički - Radnik
Utakmica u Surdulici počinje od 14 sati, dok će meč u Bačkoj Topoli početi 4 sata kasnije; foto: M. M.

U okviru 19. kola Superlige u ponedeljak od 14 sati na "Gradskom stadionu" u Surdulici snage će odmeriti Radnik i Radnički iz Kragujevca, dok će se od 18 sati u Bačkoj Topoli sastati TSC i Radnički iz Niša.

Izabranici Dušana Đorđevića u sredu su završili svoj nastup u Kupu, posle neočekivanog poraza od drugoligaša Loznice, ali se sada okreću utakmici sa ekipom iz Kragujevca koju su već savladali u prvom delu prvenstva sa 1:0. Surduličani su prošlog vikenda pretrpeli ubedljiv poraz od niškog Radničkog, pa će protiv još jednog Radničkog imati šansu za popravni.

Svaka naša utakmica je od ogromnog značaja pošto nismo u zavidnoj siuaciji. Izlazak iz krize smo bili nagovestili, međutim igre su nam i dalje po sistemu toplo-hladno. Nekad izgledamo odlično i iznenadimo i rezultatom i izdanjem, a u nekim momentima nam se desi pad energije. Pokušaćemo da se protiv gostiju iz Kragujevca pokažemo u najboljem mogućem izdanju i da sve učinimo da probamo da na toj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. To bi nam u ovom momentu mnogo značilo kako bi nadogradili neke dosadašnje rezultate i sa nova tri boda bili u sredini tabele - rekao je Đorđević.

Ekipa iz Kragujevca je u seriji loših rezultata, a poslednju pobedu zabeležili su još sredinom septembra. Oni su promenili i trenera, te je na klupi ekipe iz Šumadije sada iskusni Zoran Milinković. Radnik u utakmicu ulazi sa 12 pozicije i 19 osvojenih bodova, dok je Radnički trenutno poslednji na tabeli, ali sa samo 4 boda manje.


Radnički protiv TSC-a želi da nastavi seriju bez poraza

Poslednji poraz fudbaleri iz Niša doživeli su još krajem oktobra od Crvene zvezde, a od tada su ostvarili 3 pobede i dva remija u prvenstvu. Ekipa iz Bačke Topole koja je prošle sezone bila pravi hit prvenstva, ove godine ima velikih problema, te je sada na klupi tima sa severa Žarko Lazetić, doskorašnji trener Metalca.

U meč 19. kola Radnički ulazi bodovnom prednošću od tri boda, pa će na novoizgrađenom stadionu u Topoli imati priliku da uvećaju tu prednost i dodatno se učvrste u gornjem delu tabele.

Izabranici Radoslava Bataka imali su nedelju dana za odmor, pošto je njihov meč osmine finala Kupa za Zvezdom odložen, tako da mnogo svežiji ulaze u utakmicu, s obzirom da je TSC morao da igra meč sa Kolubarom.

Dva tima su već ove sezone odigrala jedan međusobni duel, a tim TSC-a je na ”Čairu” slavio sa 2:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    12:10 // 6. 12. 2021.

    Idemo Niš nema predaje samo jako!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: