Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 28. 4. 2017.

| Sport

Radnik gostuje Radu, Radnički dočekuje Javor

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Utakmicu Radnika i Rada prenosiće televizija Arena 1; foto: Vanja Keser
Utakmicu Radnika i Rada prenosiće televizija Arena 1; foto: Vanja Keser

U subotu, 29. aprila od 19 sati, igraće se 3 utakmice fudbalske Superlige, a od toga će dve odigrati južnjaci. Tako će niški Radnički na “Čairu” dočekati Javor, koji ih je na istom mestu savladao pre nešto više od dve nedelje, dok surdulički Radnik putuje u Beograd, gde će odigrati derbi kola plej-auta protiv Rada.

Rad je u regularnom delu prvenstva pobedio sve timove iz drugog dela tabele, osim Čukaričkog, sa kojim je oba puta igrao nerešeno. Ipak, u dva odigrana kola u borbi za opstanak zabeležili su isto toliko poraza.

Sa druge strane, Surduličani su prvi deo Superlige odigrali veoma loše, pa su na kraju bili 14. od 16 ekipa, ali su njihovi rezultati potpuno drugačiji od početka doigravanja, pa su pobedili dva najbolja tima donjeg dela tabele Čukarički i Spartak.  

U regularnom delu prvenstva ekipe Radnika i Rada su odigrale dve utakmice, a svako je trijumfovao na svom terenu.


Radnički želi da ponovi utakmicu protiv Voždovca

Nakon dve loše utakmice, prošlog vikenda je Radnički ponovo zaigrao i pokazao “svoje pravo lice” kako je to naveo trener Nišlija Milan Rastavac. Oni su tada pobedili Voždovac sa 3:0 na “Čairu” i ako ponove istu partiju, ne bi trebalo da bude problema ni protiv Javora, za kojim je teška sezona u kojoj su jedva izborili plasman u plej-of, upravo u Nišu.  

Igramo drugu utakmicu kod kuće zaredom i svi znamo koliko je teško dobiti obe. U svakom slučaju, ekipa koja bude izašla ima zadatak da se pokaže u dobrom svetlu, u svetlu borbenosti i angažovanosti kakva je bila u prošloj utakmici, koja treba da nam bude vodilja na ovoj utakmici - rekao je Rastavac.

Na prošlom meču, vrlo malo publike, u odnosu na uobičajeni prizor na stadionu “Čair”, oslikali su nezadovoljstvo “meraklija”. Međutim, zahvaljujući dobroj prošlonedeljnoj partiji i besplatnom ulazu na ovaj meč, Nišlije se nadaju da će povratiti navijače.  

Mi smo imali dve utakmice na kojima nismo ličili na sebe, protiv Javora i protiv Mladosti. Kao što ste videli, nosili smo jednu težinu tih aktivnosti i u prethodnoj utakmici u kojoj smo uspeli da se izdignemo i da pokažemo svoje pravo lice, ali smo sigurni da je ta prethodna utakmica ona koja treba da nam bude vodilja za ovu - priča trener Nišlija.

Što se tiče sastava, još uvek nije poznato ko će nastupiti, ali se zna da niški tim ima kadrovskih problema. Zbog kartona sigurno neće nastupiti najbolji strelac Nišlija Lazar Arsić i Miloš Stanojević, dok su Saša Stojanović i Dušan Živković neizvesni, zbog nedovoljnog oporavka od povreda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    06:39 // 29. 4. 2017.

    Pazi ovo-Derbi kola plej-auta,protiv Rada!Ha,ha,ha!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: