Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:01, 14. 12. 2016.

| Sport

Radnik posle preokreta poražen od Crvene zvezde

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
foto: Vanja Keser

Iako su vodili od starta meča, fudbaleri surduličkog Radnika nisu uspeli da iznenade jesenjeg prvaka Crvenu zvezdu, već su autogolom Igora Zlatanovića u finišu meča superligašku jesen završili porazom od 2:1.

Surduličani su poveli u 10. minutu posle kiksa protivničke odbrane. Nakon ispucavanja sa polovine Radnika, mladi štoper Zvezde Stojanović želeo je da vrati loptu golmanu Supiću, ali nije reagovao na pravi način i stvorio napadaču domaćina Nikoliću zicer situaciju koju je on iskoristio i doveo svoj tim u vođstvo - 1:0.

Čim su krenuli s centra crveno-beli su mogli do izjednačenja, ali je Orlandić promašio šansu koju je teže promašiti nego realizovati, da bi aktuelni šampion države izjednačio posle jedanaesterca. Milovanović je u 25. minutu faulirao Plavšića u kaznenom prostoru, a Anđelković je realizovao penal za izjednačenje - 1:1.

Do odlaska na odmor Beograđani su zapretili preko Le Taleka, Orlandića i Plavšić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Na startu drugog dela Surduličani su bili opasniji rival na terenu, Mišan je imao odličnu šansu u 53. minutu, ali je zamalo bio neprecizan. Na drugoj strani, sjajnu priliku propustio je Plavšić, koji je u 2 navrata bio neprecizan. Prvo je pogodio stativu, a zatim je bio neprecizan.

Drugo poluvreme nije obilovalo šansama, razloge za to treba tražiti i u vremenskim i terenskim uslovima, a u 78. minutu Radnik je mogao do vođstva.

Rezervista Miloš Stanković je centrirao posle prodora po desnoj strani, Nikolić zahvatio loptu glavom, ali je dobro bio postavljen golman Supić.

U finišu utakmice crveno-beli su ipak došli do vođstva i pobede. Nakon centaršuta Anđelkovića sa leve strane, golman Čančarević je loše procenio let lopte, koja je pogodila Zlatanovića i završila u mreži.

Surdulički sastav je tako nakon 21. kola ostao na 13. poziciji sa 20 osvojenih bodova, dok Beograđani na zimski pauzu odlaze sa liderske pozicije i 54 boda.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

Stadion: FK Radnik, Surdulica

Glavni sudija: Danilo Grujić (Niš)

Radnik: Ognjen Čančarević, Siniša Mladenović, Slobodan Vuković, Bratislav Pejčić, Milan Milinković, Miloš Milovanović, Igor Mišan (od 66. Igor Zlatanović), Stefan Nikolić, Ivan Đorić, Luka Merdović, Nikola Radović (od 70. Miloš Stanković)

Crvena zvezda: Nemanja Supić, Marko Petković, Tomas Fibel, Miloš Stojanović (od 85. Uroš Račić), Dušan Anđelković, Marko Poletanović, Damien Le Talek, Srđan Plavšić, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić (od 81. Stefan Ilić), Petar Orlandić (od 74. Predrag Sikimić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: