Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 17. 1. 2012.

| Sport

"Radovi na stadionu idu po planu"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion cair, januar 2012

Radovi na stadionu Čair idu prema utvrđenom roku i nema kašnjenja, rekao Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Pre malo manje od deset meseci započela je rekonstrukcija stadiona Čair, a radovi idu prema ranije utvrđenom planu. Novembra 2010. godine Vlada je odobrila novac za izgradnju i rekonstrukciju stadiona u celoj zemlji, a Niš je dobio najveći deo sredstava.

- Izuzetno sam zadovoljan, može da se vidi napredak. Sredstva za rekonstrukciju stadiona su milijarda i 100 miliona dinara, a po 50% finansiraju Republika Srbija i Grad Niš. Dobićemo moderan stadion po standardima UEFE, gde će se igrati međunarodne utakmice. Građani Niša će pored hale imati i stadion, a svi znaju koliko to znači za grad. Ovo je jedan od najvećih projekata, ide sve u planiranom roku i bez kašnjenja - rekao je Oliver Dulić.

Rekonstruisan stadion bi trebalo da ima ukupno 18.151 mesto uz dodatne Vip lože sa 120 mesta i ložu za medije sa 50 mesta. Sedišta bi trebalo da budu podižuća, kako bi bio omogućen brži izlazak sa stadiona.

- Kada smo krenuli sa rekonstrukcijom niko nije verovao da će završni radovi prve faze biti brzo gotovi. Na proleće ćemo gledati i prve utakmice. Ceo region će dobiti moderan stadion. Moramo da stvorimo uslove i ne propustimo šanse da u najkvalitetnijim uslovima dočekamo reprezentaciju - rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

Kako je predstavljeno na prezentaciji projekta, rekonstrukcija stadiona Čair će se odvijati u 4 faze. Prva je započeta 30. marta i završena je pripremnim radovima. Zatim sledi rekonstrukcija-izgradnja nove tribine na istočnoj strani za 6.966 mesta. Nakon toga će biti urađena rekonstrukcija-izgradnja na južnoj i severnoj tribini za ukupno 9.037 mesta (sever – 4.401, jug – 4.636), pa rekonstrukcija zapadne tribine za 2.154 mesta. Na kraju će se obaviti pokrivanje istočne, severne i južne tribine.

- Razrađujemo model finansiranja da bismo krenuli u drugu fazu rekonstrukcije. Imperativ je da se završi prva faza - dodao je Simonović.

Svi standardi Svetske fudbalske federacije će biti ispoštovani, a biće uređene prostorije za sudije, svlačionice, VIP prostor, rekao je na početku radova Miomir Pešić, koordinator projekta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tp

    11:38 // 18. 1. 2012.

    Jel zna neko sta se desava sa bioskopom Vilin grad?

    • aki

      12:08 // 18. 1. 2012.

      ako si juce gledao niske medije vilin grad je ponovo rujina i velika gradjevina , rok za zavrsetak radova je nepoznat !

  • durlanacMJ

    23:10 // 17. 1. 2012.

    Ih,bre Pero,pa zar toliko 'boli' sto ce tvoj grad da dobije ovakav stadion? ;-) Bice zavrsen u inat tebi i slicnim destruktivnim elementima u gradu...

    • aki

      00:34 // 18. 1. 2012.

      Samo nerazumem zasto se ne rusi zapadna tribina i igradi kao i ona na istoku , posto je ministar Dulic rekao da ce drzava i u ovoj godini da podrzava gradjevinsku industriju !!!

  • pera perić

    18:39 // 17. 1. 2012.

    biće gotovo kad na vrbi rodi grožđe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: