Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 2. 10. 2023.

| Sport

Radovi u Rovčetu u jeku, Sportski savez Niša očekuje preseljenje

Autor:Nikola Đukić, Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rovce 8, foto jelena misic
Radovi u Rovču; foto: Jelena Mišić

Radove u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu, koji su počeli 3. avgusta, nastavio je Sportski savez Niša odakle kažu da je "Grad Niš dao instrukcije i pomaže u nekim organizacionim delovima". Zvonko Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša, ističe da je "u ovom trenutku neizvesno kada će Savez biti preseljen u prostorije u Rovčetu".

rovce 5, foto jelena misic foto: Jelena Mišić Pre tačno dva meseca počeli su radovi u Rovčetu koji su obelodanjeni 3. avgusta, rano ujutru na Fejsbuk stranici "Dragana Sotirovski Zvanična stranica". Tartan podloga na terenima je sklonjena, a nastavak radova preuzeo je Sportski savez Niša, kaže predsednik Zvonko Stanković.

Trenutno se radi podloga i farbanje. Radovi koji su počeli u Rovčetu radi Sportski savez Niša, Grad Niš je dao instrukcije i pomaže u nekim organizacionim delovima - kaže Stanković.

rovce 1, foto jelena misic foto: Jelena Mišić Iz Kabineta gradonačelnice ne odgovaraju na pitanja o planovima za Rovče, za čiju rekonstrukciju je odvojen deo od oko 10 miliona dinara koliko je ostalo nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća. Aprila ove godine gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da će ovde biti preseljen Sportski savez Niša.

Jeste da je preseljenje Sportskog saveza Niša najavljivano još od aprila, ali još nisu završene prostorije. U ovom trenutku neizvesno kada ćemo se preseliti tamo. Nezahvalno je bilo šta prognozirati, jer nije još uvek uslovno u Rovčetu da tamo budu i kancelarije, da se prenesu sve stvari i da se napravi sistem nadgledanja - dodaje Stanković.

rovce 2, foto jelena misic foto: Jelena Mišić Najizglednije je da fudbalski teren u Rovčetu bude prvi završen, kaže Stanković.

Fudbalski teren u Rovčetu je prioritet. Kraj radova očekujemo početkom ove nedelje, najkasnije do utoraka ili srede. Tu nema mnogo posla, a nakon toga ćemo vidite kojim intezitetom će ići dalji radovi, jer u planu je da se sve renovira, od terena i prostorije koje su trenutno pregrađene i zaključane - dodaje Stanković.

Podsetimo, 14. septembra 1957. godine u Nišu je svečano otvoren Stadion za male sportove “Omladina”. Nekada hram niškog sporta, do danas zapušten i na meti vandala.

Rekonstrukcije terena prvobitno je bila najavljena 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine. Dve godine potom Rovče se našlo na meti vandala.

Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da će Grad sanirati štetu i apelovao na građane da čuvaju sportske terene.

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara. A slike terena bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • neko iz mase

    08:22 // 3. 10. 2023.

    ...prestanite da bacate pare gradjana Niša u taj besmisleni prostor, odavno niko više ne koristi taj prostor, ima mnogo bitnijih stvari u gradu koje treba srediti

  • Oblak

    15:27 // 2. 10. 2023.

    Kako je moguce da se drzavna imovina preda u vlasnistvo Sporskom savezu grada kad se radi o obicnom udruzenju gradjana, to jest sportskih organizacija. To vam je isto kao da drzavnim novcem finansirate udruzenje odgajivaca sarplaninaca.
    Izvinjavam se odgajivacima sarplaninaca i oastalim rasa pasa.

    • Razbibriga

      21:46 // 2. 10. 2023.

      U,zabludi si, nisu to " obicni gradjani" ! To su aktivisti i clanovi sns, uvlakaci, ucesnici raznoraznih mitinga, lihvari !

  • Milan

    12:55 // 2. 10. 2023.

    Da li ce neko odgovarati za prethodno renoviranje? Koliko je ulozeno pre 4-5 godina i ostavljeno vandalima da unistavaju?
    Nikad nije dobijena upotrebna dozvola a ulozeni milioni.. sad opet ulazete milione?
    O cemu se radi?

    • Oblak

      15:20 // 2. 10. 2023.

      Pa Milane svima je jasno da se radi o neodgovornoj vlasti koja nemilice razbacije novas gradjana Srbije i Nisa. Oni nemaju viziju razvoja sporta i sportskih objekata jer sport trenutno vode nestrucna i neuka lica.
      Ja mislim da je u pitanju zelja da se Sportski savez Nisa iseli iz zgrade u centru Nisa, a da se taj objekat, koji je uzgred receno imovina grada prigrabi u korist nekog gradskog celnik

    • Naissus

      20:14 // 2. 10. 2023.

      Jel' tebi stvarno još uvek nije jasno šta rade već 12 godina?? Onda, možda treba da ostanu da nastave da rade da bi doprlo do vaših mozgova koliko i gde pokradoše, opraše i baciše u vetar vaš novac jer svoj nikada nisu ni imali

    • Neko iz mase

      08:24 // 3. 10. 2023.

      ...o čemu se radi...radi se tome da SNS firme muzu pare iz gradske kase koju punimo mi gradjani Niša na besmislene projekte

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: