Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 25. 10. 2019.

| Sport

Radovi u streljani i dalje u jeku, od najavljenog takmičenja se ne odustaje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
streljana-nis-foto-jv-lj-j-1
Čekajući streljanu; foto: Lj. J. / Južne vesti

Iako je prvobitni rok da Niš dobije modernu i novu streljanu prošao pre četiri i po meseca, u Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP) kažu da nema kašnjenja, a da se "završetak radova očekuje do sredine novembra". U kalendaru Streljačkog saveza Srbije i dalje piše da će Niš 16. novembra biti domaćin drugog kola Kupa, a kako kaže trener Streljačkog kluba Niš 1881 Lidija Mihajlović, klub će novi prostor dobiti za organizaciju prvog takmičenja.

Čekali su niški strelci decenijama novu streljanu, a moraće da sačekaju još malo. Radovi koji su počeli pre skoro godinu dana i dalje traju, a kako kažu u KLERP-u koji realizuje ovaj projekat, "na osnovu sadašnjeg stanja, završetak radova koji se odnose na izgradnju streljane, očekuje se do sredine novembra".

Naravno, nikako ne možemo biti izričiti jer tokom izgradnje objekata često dolazi do nepredviđenih okolnosti koje mogu da utiču na same radove i njihovo okončanje - kažu u KLERP-u.

streljana-nis-foto-jv-lj-j-2 Takmičenje i dalje u kalendaru; foto: Lj. J. / Južne vesti

Iako je prvobitni rok za završetak dugoočekivane nove streljane u Nišu prošao 5. juna, u KLERP-u su izričiti da kašnjenja nema.

Zbog dodatnih radova koji su iskrsli tokom samog izvođenja i koji su neophodni za kvalitetetan završetak svih poslova, planiranih po ugovoru, radovi po osnovnom ugovoru bili obustavljeni. Procedura odobravanja dodatnih radova realizovana je na osnovu svih zakonskih procedura i radovi su nastavljeni bez ikakvih problema - dodaju iz KLERP-a.

Iako su majstori, skele, mistrije, fangle i plastične kofe od poludisperzije slika koja i dalje ispunjava prostor gde bi trebalo da bude nova streljana, trener Streljačkog kluba Niš 1881 Lidija Mihajlović veruje da će 16. novembra, kao što piše i u kalendaru takmičenja Streljačkog saveza Srbije, u Nišu biti održano drugo kolo Kupa Srbije

Mi se spremamo za to takmičenje i verujemo da će sve biti spremno da Niš ponovo, posle više godina, bude domaćin nekog streljačkog takmičenja. Rečeno je da ćemo dobiti dozvole i upotrebu prostora za 16. novembar - kaže Mihajlovićeva.

Streljana prikaz Najavljena najveća i najmodernija streljana u Srbiji; foto: 3D prikaz

Da se izgradi nova i moderna streljana sa 45 mesta u kvalifikacijama i 14 mesta za strelce u finalnoj seriji obavezali su se Grad Niš i Ministarstvo privrede Republike Srbije.

S obzirom na to da je streljaštvo izuzetno popularan sport u Nišu i da Niš obiluje talentovanim strelcima, što dokazuju i brojne nagrade i medalje, Grad je spreman i želi da, iz sopstvenih izvora, finansira opremanje objekta vrhunskom opremom, po svim standardima i u skladu sa tehničkim pravilima za sve streljačke discipline - kažu u KLERP-u.

Novom odlukom Gradskog veća, ukupna vrednost projekta sa PDV-om je uvećana za 13,5 miliona dinara i sada iznosi 126 miliona dinara gde će Ministarstvo privrede dati oko 30 %, a Grad Niš finansirati skoro dve trećine iznosa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    09:24 // 26. 10. 2019.

    Radovi traju, rokovi prekoračeni, vrednost radova uvećana, KLERP zadovoljan i kaže sve je kako treba? Niko nije kriv!E, to je Srbija, to je Niš, to je školovan kadar i struka. Kako vas nije sramota da se brukate i obmanjujete narod. Suecki kanal (druga faza) pokopan je za kraće vreme od vremena proteklog u gradjenju streljane. Radovi počeli 05.08.2014. god. a završeni 23.07.2015.god.

  • Mara

    06:16 // 26. 10. 2019.

    Samo napred

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: