Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 16. 5. 2014.

| Sport

Ragbi: Srbija u Nišu dočekuje Ukrajinu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ragbi-13.jpg

U subotu, 17. maja od 15h na stadionu Železničara kraj pruge u Nišu ragbi reprezentacija Srbije će ugostiti Ukrajinu u prvom kolu Evropskog "B" šampionata.

Utakmica između Srbije i Ukrajine "otvoriće" dvogodišnje takmičenje na Evropskom prvenstvu "B" grupe.

Ovaj šampionat će biti igran tokom 2014. i 2015. godine i Srbija će igrati kod kuće i u gostima protiv Ukrajine, Italije i Rusije. Pobednik grupe će 2016. godine igrati u grupi "A", gde su evropske sile poput Škotske, Velsa, Irske i drugih.

- Ovo je prva utakmica reprezentacije posle 7 godina u Nišu, posle engleske amaterske reprezentacije koja je igrala na stadionu Čair. Očekujemo veliku posetu i lepu atmosferu na stadionu Železničara - ističe Vuk Popović, jedan od organizatora meča iz Ragbi kluba Niš.

10294322-10202273713590359-765924307353911153-n

Utakmica neće biti odložena, bez obzira na predlog Ministarstva da se odlože sve sportske manifestacije zbog vanredne situacije u Srbiji.

- Ukrajinci su jak i čvrst tim sa vojničkom disciplinom. Ove godine smo igrali protiv njih u finalu studentskog Evropskog prvenstva i izgubili sa 18:14. Skoro svi igrači iz te selekcije su u A timu, pa sutra očekujemo jaku utakmicu. Naš tim je mlad uz nekoliko iskusnih igrača, dobra je atmosfera. Očekujem pobedu u ovom meču. Imamo prednost u domaćem terenu  - kaže Lazar Živković, Nišlija u timu reprezentacije.

Pored Lazara Živkovića, u reprezentaciji Srbije biće još jedan Nišlija i to Marko Milenković. Jug Srbije predstavljaće i Vranjanac Vladica Nikolić iz Crvene zvezde.

- Dobro je što se utakmica igra u Nišu jer su se do sada igrale u Beogradu. To je dobro zbog popularizacije sporta i da se južni deo Srbije uputi u ragbi. Drago mi je što se igra ovde, ja sam iz Vranja i volim da dođem ovde - kaže Vladica Nikolić koji je ovim sportom počeo da se bavi tokom studija u Beogradu.

Zanimljivo je da će tokom utakmice komentator pojašnjavati pravila ragbija, a to će na utakmici biti Blagoje Stojiljković iz Ragbi saveza Srbije.

- On će u pauzama objašnjavati šta se dešava i tako pomoći ljudima koji dođu da shvate pravila. Pravila nisu teška, tim ima 6 napada, šut posle šetog, lopta ide uvek unazad i na to se bazira sport - priča Popović.

10314611-499096863525772-4549464674442985670-n

Ragbi reprezentacija Srbije je 2007. godine igrala u Nišu i to protiv Engleske, a tada je utakmica igrana na stadionu Čair. Želja svih u Ragbi klubu Niš je bila da se ova utakmica igra na "Željinom" stadionu pošto je to "pravi engleski stadion".

- Tu je prisnost sa publikom. Ragbi je jednostavan sport, ali nije dovoljno ispraćen u Srbiji. Naša zemlja je sedma u Evropi, a 16. na svetu. U odnosu na druge sportove, gde se više ulaže, to je veliki uspeh. A vredi napomenuti da su svi igrači u reprezentaciji amateri i nisu plaćeni za ovaj posao - kaže Lazar.

Ragbisti ističu da im je drago što se utakmica igra u Nišu, gradu koji, prema njihovim rečima, ima najbolju sportsku publiku u zemlji.

- Ljudi se plaše da se teren uništi, ali fudbal više uništava teren jer ima uklizavanja. Ragbi jeste grublji sport, ali se igra rukama - objašnjava Vuk Popović.

Generalni pokrovitelj utakmice je Grad Niš, a kako kaže Vuk Popović, nije bilo problema oko dobijanja termina i mesta za ovu utakmicu.

Ulaz je slobodan, a ko ne može da prisustvuje utakmici, obezbeđen je internet prenos, a link možete naći ovde.

Raspored u grupi

Srbija će narednu utakmicu u grupi igrati protiv Rusije i to 21. juna u Moskvi.

Septembra ove godine srpske ragbiste očekuje duel u Italiji.

Tokom 2015. godine naša reprezentacija će ugostiti Rusiju i Italiju, a gostovaće Ukrajini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: