Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 30. 6. 2017.

| Sport

Ragbi utakmica balkanske Super lige na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ragbi klub Radnički Niš stadion Čair
Svaki tim ima po tri utakmice da se dokaže na regionalnoj sceni; foto: Nikola Cvetković

Klubovi imenjaci, jedan iz Niša, a drugi sa Novog Beograda, sastaće se na pomoćnom terenu stadiona “Čair”, u okviru balkanske ragbi Super lige. Drugi, ujedno i pretposlednji meč prvog dela regionalne lige za Radnički, na programu je u nedelju, 2. jula od 18 sati.

Ubedljiva pobeda od 50:0 nad Vitezom iz Bosne i Hercegovine prošle nedelje, dala je novu snagu niškim ragbistima, pa tako oni puni samopouzdanja ulaze u ovaj meč. Beograđani u domaćem prvenstvu igraju u drugom rangu, grupi B Prve lige, a pred okršaj poslednjeg kola ovog takmičenja dele 1. mesto sa timom iz Vranja.

Najznačajniji susret imenjaka bio je prošle godine, kada su igrali u baražu za popunu A grupe Prve lige, a igrač niškog Radničkog Ivan Pantić ocenio je taj duel kao “neverovatan”. Igrao se po kiši, u blatu, a Nišlije su slavile nakon preokreta i opstale u najjačoj ligi.

Mislim da smo bolja ekipa, ali to treba i da se pokaže. Naš teren je, tako da verujem da možemo da ih dobijemo u nedelju. Oni su iskusan tim, dugo igraju zajedno, tako da nema nekih nepoznanica. Što se tiče našeg sastava, trebalo bi da budemo koliko-toliko kompletni - ispričao je Pantić.


Premijerna sezona Balkanske Super lige u znaku srpskih timova

Iako je prvobitna ideja bila da nastupaju timovi iz 6 zemalja, Grčka i Mađarska su odustale zbog nedostatka novca, a upravo na mesto Budimpešte došao je niški Radnički. U debi sezoni Balkanske Superlige takmiči se 8 klubova, od čega 5 srpskih.

To ne čudi, jer je ragbi 13. sport koji je u razvoju na ovim prostorima, a Srbija je regionalni lider. Osim naše zemlje, raspoređene u dve grupe, takmiče se i po jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine, Bugarske i Turske.

Nakon prve faze, u kojoj po jednu utakmicu igra svako sa svakim, po dva najbolja iz obe grupe plasiraće se u plej-of.  

U sledećem kolu, Radnički će gostovati Partizanu, što će biti 4. put da se timovi sastaju ove sezone, a Nišlije nijednom nisu uspele da pobede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: