Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 27. 4. 2021.

| Sport

Ragbisti Radničkog na Čairu slavili protiv Dorćola

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
ragbi 13
Nišlije pobedom zakomplikovale borbu za plej-of; Ilustacija; foto: Radomir Jovanović

U zaostaloj utakmici 1. kola Superlige u ragbiju 13, ekipa Radničkog savladala je rezultatom 38:34 ekipu Dorćol Tigrova. U utakmici punoj preokreta ključne poene za tim iz Niša doneo je Vukašin Šćepanović koji je u poslednjem minutu postigao esej za svoj tim i time im doneo drugu pobedu u šampionatu.

Duel koji je trebalo da bude odigran na startu prvenstva u ragbiju 13 odložen je zbog pozitivnih testova u timu iz prestonice. Ipak, meč je odigran prošlog vikenda, a u utakmici punoj preokreta, domaći tim je esejom u poslednjem minutu stigao do važnih bodova za ulazak u plej-of. Timovi su se konstantno smenjivali u vođstvu, a prvo poluvreme ragbisti Radničkog rešili su u svoju korist rezultatom 18:10.

U drugom delu gosti sa Dorćola su pokazali zašto su pre meča važili za favorita, u nekoliko navrata stigli i do 4 poena prednosti, a kada se činilo da će bodovi otići u Beograd na scenu je stupio Vukašin Šćepanovič koji je na nekih 20 metara prihvatio loptu, krenuo u nazadrživi prodor i na taj način doneo trijumf ekipi sa "Čaira". Pobedu i konačan rezultat potvrdio je mladi Uroš Uruković uspešnim pretvaranjem.

Ovo je ekipi Radničkog druga pobeda u sezoni, a uspeli su i dodatno da zakomplikuju borbu za plej-of, s obzirom da su Dorćol Tigrovi pobedom u Nišu mogli da potvrde ulazak u doigravanje.

Tim Radničkog izborio je i finale Kupa Srbije, koje će se igrati 9. maja, a protivnik "Čekićarima" je ekipa Partizana 1953.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    12:18 // 27. 4. 2021.

    Sve čestitke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: