Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 4. 5. 2016.

| Sport

Rastavac: Borićemo se za Evropu dok ne ostanemo bez šansi

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
rastavac3.jpg
Plasman u Evropu nije imperativ; foto: Vanja Keser

Fudbaleri Radničkog pretrpeli su težak poraz od čačanskog Borca, a trener niškog tima Milan Rastavac istakao je da je njegova ekipa nadigrana u Čačku, ali i da borba za Evropu nije završena.

Niški tim je u većem delu meča na stadionu kraj Morave bio inferioran, a šef stručnog štaba niškog tima u analizi utakmice istakao je nekoliko faktora koji su uticali na negativan ishod meča po Radnički.

Od prvog do poslednjeg minuta Borac se bolje snašao u teškim uslovima za igru. Pre svega su na fizičkom planu bolje izneli utakmicu. Mi smo imali određenih problema sa igrom zadnje linije, gde smo sa nova dva igrača izgubili sinhronizovanost delovanja i nismo uspevali da dovedemo utakmicu u nivo igre koji nama odgovara - rekao je on.

On je kao još jedan od razloga naveo “relativno manji broj igrača koji na istom nivou mogu da odgovore zahtevu”.

Radnički se 3 kola pre kraja šampionata nalazi na 5. mestu sa 2 boda manje od Vojvodine, koja se nalazi na poziciji koja sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Rastavac je naglasio da se igranje u Evropi ne postavlja pred njegove igrače kao imperativ.

Ne osećamo dozu pritiska od strane Evrope kao “moramo u Evropu ili crći”. Taj cilj je i dalje dostižan, borićemo se dok budemo imali šansi za to. Nije moguće da u uslovima u koja se nalazimo postavljamo sebi plasman u evropsko takmičenje kao obavezu - zaključio je Rastavac.

U narednom kolu Nišlije putuju na megdan Čukaričkom, a taj meč na programu je u subotu 7. maja u 19 sati. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    17:37 // 5. 5. 2016.

    pitanje za rastavca,zbog cega stavlja u tim rovitog i nespremnog djordjevica na onako vaznoj utakmici?djordevic nije vezao ni dva treninga a kamoli neku utakmicu...bolje stavi mladjeg i spremnijeg igraca bar bi ostavio srce na terenu...rastavce pao si na velikom ispitu!

  • Saki

    19:34 // 4. 5. 2016.

    Partizan sigurno osvaja kup, mi imamo sanse jedino u ova tri meca da ne izgubimo ni jedan bod mislim na Cukaricki ,Partizan kuci ako ne pobedimo nema sta da ocekujemo protiv Zvezde takodje! Nasli smo protivnike da se vadimo a imali smo milion sansi...

  • odred juzni

    19:24 // 4. 5. 2016.

    sramota me je bilo sto sam juce bio u cacku...jel ono igra za evropu?pitanje za rastavca?

    • BOGIC BOGICEVIC

      20:57 // 4. 5. 2016.

      Tanko,tanko i opet neko pali ovog trenera za apostolovica,petrovica i jos neke anonimuse da se Barcelona raspituje za njih a oni neznam dali bi imali mesto na klupi u Dinamo Vranje.Menadzeri iz Nisa su cudo nevidjeno,,,jedan se stalno reklamira na FB a prijatelji ga samo lajkuju ko da zastupa Mesija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: