Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 6. 12. 2018.

| Sport

Ratko Nikolić pojačao Železničar

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ratko nkoliv
Stiže da pomogne "Želji"; foto: ratkonikolic.com, printscreen

Prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije i dvostruki nosilac nagrade za najboljeg pivota na svetu, iskusni Ratko Nikolić novo je pojačanje Rukometnog kluba Železničar iz Niša. Nakon odlaska Jova Damjanovića i povrede Vladimira Jevtića, Nikolić u "Želju" stiže kao trenutno jedini pivot.

Iskusni pivot i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije, 41-godišnji Ratko Nikolić novi je član osvajača Kupa Srbije, vicešampiona i učesnika SEHA lige.

Prošle sezone sam nastupao za Šamot, ali ja sam sve vreme u treningu. Pozvali su me prijatelji Veselin Vujović i Ivan Šmigić, nisam mogao da ih odbijem, uprkos privatnim problemima koje trenutno imam. Ja Vuji nikada ne mogu da kažem „ne“. Oduvek sam imao poseban osećaj kada igram u "Čairu", Niš mi je u srcu, doživljavam ga kao moj grad i biće mi drago da budem od neke pomoći Železničaru u predstojećim utakmicama - rekao je Nikolić za sajt kluba.

Novi pivot "Želje" prvi trening odradiće sutra, a priliku da debituje imaće već u subotu, 8. decembra u hali "Čair" protiv Vardara u 11. kolu SEHA lige.

Ratko Nikolić je bio član Šamota, Crvene zvezde, Sintelona, Vesprema, Portland San Antonija, Koldinga, Vardara, Dinama iz Bresta, Borca iz Banjaluke.

Nikolić će, uz Vladimira Jevtića koji pauzira zbog povrede na meču sa Vojvodinom, biti jedini pivot u Železničaru jer je 22-godišnji Jovo Damjanović osmi igrač koji je otišao iz Železničara.

Kako piše na sajtu Železničara, Damjanović, koji je jula stigao u Niš, je sporazumno raskinuo saradnju.


Ćućuz se vraća na gol "Želje"?

Na treningu rukometaša Železničara bio je i nekadašnji golman niškog tima iskusni Milan Ćućuz, koji bi mogao da pomogne mladim čuvarima mreže Milošu Laziću i Darku Stošiću. Trener niškog tima Veselin Vujović kaže da Ćućuz verovatno neće biti u sastavu protiv Vardara.

Zatražili smo sertifikat od Nemačke federacije i čekamo da vidimo šta će odgovoriti. Ne verujem da će moći da bude registrovan za meč protiv Vardara. Na neki način situacija na golu nije na nivou kakav bih ja hteo, ali ni sama igra i situacija u klubu nisu. Nadam se da ćemo doći do stabilizacije tokom pauze u prvenstvu i da ćemo ojačati sastav i dobro se spremiti za nastavak takmičenja - kaže Vujović.

Podsetimo, Ćućuz je bio član Naisusa i Železničara odakle je 2012. godine otišao u Vojvodinu. Ovaj 32-godišnji golman bio je član Inđije, Partizana, Vojvodine, pančevačkog Dinama, Napretka, Crvene zvezde i norveškog Fola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: