Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 2. 8. 2018.

| Sport

Rekonstruisano Rovče dočekuje prve sportiste za mesec dana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rovce-tribina-rekonstrukcija,-avgust-2018-foto-jv-stefan-markovic
Sa ovih tribina je nekada mnogobrojna publika pratila mečeve; foto: JV/S.M.

Tri terena prekrivena tartanom, tribine, teretana na otvorenom, atletska staza i drugi sadržaj trebalo bi da, prema najavama gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, krase Rovče gde je u toku završetak prve faze rekonstrukcije ovog nekadašnjeg sportskog objekta.

Prva faza rekonstrukcije Rovčeta trebalo bi, prema najvama gradskih čelnika, da bude završena u narednih 30 dana.

Pri kraju smo prve faze radova koja podrazumeva totalnu rekonstrukciju svih sportskih objekata i sadržaja koji su bili zapušteni, a nalazili su se na prostoru današnjih rovova. U završnoj su fazi postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija prostorija, tribina, igrališta. Za postavljanje tartan staze neophodno je toplije vreme. Projekat vredan 60 miliona dinara - kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Prema njegovim rečima, biće napravljena tri velika igrališta.

Imaće i sadržaj koji spaja terene, zatim atletske staze, staze za skok u dalj, pešačke staze, a očekuje se da se naprave i teretane na otvorenom čime će ovaj sadržaj biti popunjen. Prostor koji smo obišli je bio zapušten, nalazili smo uginule životinje, deponiju... - kaže Bulatović.

rovce-teren-rekonstrukcija-avgust-2018-foto-jv-stefan-markovic Tereni bi trebalo da budu prekriveni tartan podlogom; foto: JV/S.M.

U drugoj fazi rekonstrukcije Rovčeta, kaže gradski većnik za sport Branislav Kačar, predviđeno je postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staza za trčanje i alarmnog sistema.

Ovo će biti sigurno jedan od najlepših objekata u Srbiji i na Balkanu što se tiče rekreativnog sporta. Građani će moći besplatno da ga koriste. Inicijativa za sređivanje Rovčeta potekla je iz Sportskog saveza Niša, a samim tim su i oni najpozvaniji da dobiju na korišćenje, ali neće biti komercijalnih termina. Biće održavano i čuvano od strane profesionalnih agencija za obezbeđenje, a očekuje se i video-nadzor i alarmni sistem da bi što duže trajalo - ističe Kačar.

Pored sređivanja terena u Rovčetu, kako kaže Darko Bulatović, počeće uskoro i sanacija i čišćenja bedema Tvrđave. To je poseban projekat koji finansiraju Vlada Srbije i Grad Niš, kaže gradonačelnik Bulatović, a vrednost tih radova je oko 115 miliona dinara.

Podsetimo, Rovče je nekada bilo centar rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, dom Železničara, Ergonoma, simbol za "Majski turnir" i sportski Niš, ali je krajem prošlog i početkom ovog veka bilo prepušteno samo sebi, propadalo i bilo zapušteno.

Prva faza rekonstrukcije ovih terena najavljena je 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    23:40 // 8. 8. 2018.

    Još samo da se izbace pijace iza tvrđave, da se sve to lepo sredi i očisti i eto letnjih manifestacija kao nekada... Otc stoji uzalud prazan.

  • Sinisa

    11:14 // 3. 8. 2018.

    Bravo svaka cast ,umesto javnog wc imacemo prelep sportski kompleks,samo tako nastavite !!

  • Smuk

    08:13 // 3. 8. 2018.

    Dobro je...nisu prošle ni 3-4 godine od početka radova ! Sad će da ubrzaju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: