Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 5. 10. 2012.

| Sport

Rekonstrukcija i zapadne tribine Čaira

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
reflektori-stadion-cair.jpg
Foto: Mihajlo Lazarević

Nepricizirajući rokove, gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao da je Grad u obavezi da raspiše tender za rušenje i izgradnju zapadne tribine stadiona Čair koja će imati 9.500 mesta.

Nakon sednice Gradskog veća gradonačelnik Niša Zoran Perišić je najavio da će novoizgrađena zapadna tribina imati 9.500 mesta.

- Mi smo u ovom trenutku u obavezi da raspišemo tender za zapadnu tribinu, za rušenje i izgradnju zapadne tribine. Za izgradnju te tribine verovatno da će deo sredstava biti obezbeđen preko Nacionalnog investicionog fonda, gospodin Jovanović se angažovao oko toga. Drugi deo sredstava će obezbediti Grad uzimanjem kredita. Mi moramo da završimo taj stadion, onako ne može da ostane - rekao je Perišić

Trenutno, u toku je rekonstrukcija južne, severne i istočne tribine stadiona Čair, a Grad Niš izvođačima duguje oko 400 miliona dinara.

- Na dve sednice Gradskog veća doneli smo odluke o potpisivanju protokola između Direkcije za izgradnju grada, AIK banke i Grada Niša u kome je precizirana dinamika isplate prema izvođaču radova kome je u ovom trenutku Grad dužan oko 400 miliona po raznim osnovama - istakao je Zoran Peršić.

Perišić je dodao da ne zna kada će tu svoju zaradu izvođači videti.

- U ovom trenutku znam da je taj dug Grada ogroman i da su protokoli koji su napravljeni u funkciji obezbeđivanja garantovanja priliva sredstava i njemu omogućili da povuče od AIK banke kredit na koji plaća kamatu i da to Grad ne košta ništa. To je način garantovanog izmirenja obaveza prema izvođačima radova na stadionu - kazao je Perišić.

Pored izgradnje zapadne tribine, Grad Niš ima još planova koji se tiču radova na rekonstrukciji stadiona.

- Nakon toga, kada stadion dobije upotrebnu dozvolu raspisaćemo javni tender za izgradnju solarnog kolektora jačine jednog megavata i to će biti prvi takav na jednom javnog objeketu u Nišu - otkrio je Zoran Perišić.

Na stadionu radnici trenutno postavljaju stolice na istočnoj tribini, a kako je ranije najavljeno, i gornji deo istočne tribine bi trebalo da bude spreman za utakmicu sa Partizanom koja je 3. novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Shone

    11:06 // 7. 10. 2012.

    http://www.facebook.com/konstantin.nis?fref=ts

  • Sasa Jovanovic

    19:38 // 6. 10. 2012.

    Nis,ali i Srbija zasluzuju dobar stadion!!Ovo je pre svega drzavni interes ali i interes Grada Nisa!!Nadamo se da ce stadion biti moderan i funkcionalan na ponos cele Srbije a ne recimo kao "stadion" u Jagodini,gde je pravljeno samo da se pravi pa sada trecina zapadne tribine ne moze da se koristi jer se ne vidi teren od kucica za rezervne igrace!?A na sva usta se prica kako stadion ima kobajagi Uefa standarde...Nisu treba pravi stadion a ne imitacija za najprizemniju politicku propagandu!

  • Marko Ristic

    17:32 // 6. 10. 2012.

    Da su imali para za pojacanja oni bi ih iskoristili u proslom roku. I sta ce im tender uopste, neka daju nekom svom i cao djaci, ima sigurno Bane nekog svog ko ima gradjevinsku firmu,de,de

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: