Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 29. 7. 2013.

| Sport

Rekordna poseta niškim bazenima

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Cair-decji.jpg
Dečji bazen SC "Čair"; foto: FB strana Banker radija

Na oba niška bazena je u nedelju, 28. jula, kada je u gradu maksimalna temperatura dostigla 36,7 stepeni, zabeležena rekordna posećenost: na Čairu 4.000, a na vrežinskom 2.000 kupača.

Tog dana je na čairskim bazenima prodato 3.347 dnevnih ulaznica, što je, kažu u upravi Sportskog centra Čair, najviše od kad bazen postoji. Pošto neki posetioci ulaze uz propusnice ili spiskove radnika firmi, procenjuju da je tamo bilo oko 4.000 kupača.

- Ovde radim 23 godine i nikad na bazenu u jednom danu nije bilo ovoliko ljudi. Prodaja najbliža ovoj juče desila se krajem juna kada je prodato oko 2.400 karata. Jasno je da smo sada bolji nego prethodnih godina jer smo ponudili raznovrsniji program - kaže Bratislav Stanojević, zamenik direktora SC "Čair".

Bazen Čair Olimpijski bazen SC Čair; foto: FB strana Banker radijaIstog dana, rekord u poseti zabeležen je i na vojnom bazenu u Donjoj Vrežini gde je prodato skoro 1.400 ulaznica, a zajedno sa onima koji ulaze uz propusnice tamo se osvežilo oko 2.000 kupača.

- Nedelja nam je ubedljivo najposećeniji dan ovog leta. Visoka poseta bila je i 22. juna kada smo prodali oko 1.200 karata. Danas imamo "tehnički dan", sve je već očišćeno, kosimo travu, sređujemo kao i svakog ponedeljka, pa će bazen sutra opet biti spreman - kaže major Goran Denić, upravnik bazena.

Na bazenu Čair ove godine je u ponudi i noćno kupanje svakog dana osim ponedeljkom, od 22 sata do 1 posle ponoći, a ulaznica košta 300 dinara. Oba dana vikenda na noćno kupanje otišlo je po nešto više od 50 kupača.

- Pošto je do sada bilo loše vreme, pokazalo se da ova usluga nije ekonomski opravdana. Ipak, ostaće u ponudi jer nekad treba istrpeti zarad dobre usluge našim posetiocima - kaže Stanojević.

On poziva kupače da bazen posete i kada nije suviše toplo, jer se voda u bazenima dogreva i ne zavisi od spoljne temperature, tako da uvek iznosi između 26 i 27 stepeni.

Dnevna ulaznica za bazen u Vrežini košta 150, a za bazen Čair 200 dinara.

Tropski vikend

U Nišu je temperatura u subotu, 27. jula, dostigla 34,5 stepeni, a u nedelju, 28. jula, 36,7 stepeni, kažu u Meteorološkoj opservatoriji Niš Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Oni za danas, 29. jul, prognoziraju da će temperatura biti između 38 i 40 stepeni. U utorak, 30. jula, očekuju prolaznu oblačnost sa mestimičnim pljuskovima i grmljavinom, a u sredu, 31. jula, opet porast temperature. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    20:44 // 30. 7. 2013.

    kakve veze ima ova reportaza sa sportom.ovo se moze nazvati-drugi grad u srbiji ima samo dva bazena!nagradno pitanje:koliko stanovnika nisa na bazen, u proseku?

  • plivac

    13:36 // 30. 7. 2013.

    A cenjeni direktor ne dozvoljava deci da treniraju plivanje na otvorenom bazenu. Znate ta deca "mute i prljaju" vodu i zato ne mogu tu da treniraju. Stvarno bruka i sramota za rukovodstvo Caira!

  • olivera

    21:34 // 29. 7. 2013.

    Na Cairu je za vikend bila katastrofa i uzas! Da li uopste postoji ogranicenje neko, npr zna li se za koliko ljudi je objekat namenski? Za 4000 sigurno nije, ono je bilo propast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: