Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 21. 4. 2016.

| Sport

Rekreacioni bazen biće gotov usred kupališne sezone

Autor:A. N.Izvor:Južne vesti
Rekreacionibazen.jpg
Radovi gotovi do 15. juna; foto: A. N.

Iako kupališna sezona počinje 1. juna gradonačelnik Niša Zoran Perišić i državni sekretar Predrag Peruničić najavili su završetak radova na rekreacionom bazenu u Čairu, koji traju već 4 godine, za 15. jun.

Radovi na niškom kupalištu, koji se sastoje iz dve faze, odneće iz gradske kase 139 miliona dinara, a njihovo privođenje kraju u Gradu su označili kao prioriret ovoga leta, kaže Perišić.

Prva faza, koja se privodi kraju, koštaće Grad 109 miliona dinara. Vodilo se računa o interesima mladih, njihovim prioritetima, pa je završetak spoljašnjeg bazena bio imperativ za ovu godinu. Rok za završetak tih radova je 6. maj - istakao je on.

Po završetku tih radova, kako kaže Perišić, "počeće druga faza u koju spadaju radovi na kuli, odakle će kretati tobogani, za koju se temelji već grade. Uporedo sa spoljašnjim, nastaviće se sa radovima i na unutrašnjem bazenu".

Nadam se da će novi bazen privući još veći broj kupača i turista. Za dan ili dva počinju radovi na nastavku rekonstrukcije. Nakon uloženih 79 miliona prošle sezone, sada ćemo uraditi peskarenje svih zarđalih stubova koji nose krov, i uz 2 nove zamenićemo jednu staru klimu - rekao je on.

Iako kupališna sezona kreće 1. juna, gradonačelnik kaže da će druga faza radova biti završena do 15.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić čestitao je Perišiću na velikoj stvari za niški sport.

Ovde ima mnogo više faza od dve. Nakon bazena, biće izgrađena streljana i kuglana, tako da se niška sportska infrastruktura širi i pored novosadskog SPENS-a, Čair jedini u Srbiji ima ovako kvalitetan sportski centar - kazao je bivši rukometaš.

Podsetimo, izgradnja rekreacionog bazena krenula je 2012. godine, a kao razlog zašto još uvek nije okončana, gradonačelnik je naveo nedostatak finansija i lošu papirologiju. Do 2014. godine radove je kočio nedostatak para, a zatim su se pojavili problemi sa dokumentacijom, jer između ostalog nisu bili predviđeni filteri za prečišćavanje vode. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    14:57 // 22. 4. 2016.

    Dok ne dodje Beogradjanin , da im kaže šta treba da rade , ovi naši ne umeju da obrišu ni ...nos !

  • joksim

    13:10 // 22. 4. 2016.

    pitam se sta li su cekali ove cetiri godine da ga zavrse?? nego sada nesto obecavaju opet i lazu narod..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: