Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 25. 3. 2014.

| Sport

Remi Balkanskog i Puste reke

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
Branislav-Ivanov-jedini-strelac-na-mecu-za-Balkanski.jpg
Branislav Ivanov, jedini strelac na meču za Balkanski; foto: Biser Todorov

Veliko iznenađenje napravili su fudbaleri Puste reke koji su na gostovanju favorizovanom Balkanskom u Dimitrovgradu odigrali nerešeno 1:1.

Početak utakmice obeležila je ofanziva domaćih sa nekoliko poluprilika gosti iz Bojnika zapretili su tek u 21. minutu, kada je Nemanja Petrović iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže. Tri minuta kasnije domaći su poveli. Davor Petrov je uposlio Nackova po desnoj strani, kapiten Balkanskog idealno centrirao iz punog trka, pa Branislavu Ivanovu nije bilo teško da iz blizine plasira loptu pored nemoćnog Disića. Do poluvremena domaći su kontrolisali igru i rezultat, ali bez stopostotnih prilika.

U drugom delu u redove domaćih uvukla se nepotrebna nervoza, Bojničani su bili nešto ofanzivniji, ali su do poravnanja u 55. minutu došli potpuno neočekivano. Nenad Kostić je sa ivice kaznenog prostora iskosa sa leve strane centrirao više iz nemoći, a golman Darko Krsmanović katastrofalnom reakcijom praktično sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Šok za pune tribine u Parku mogao je biti i veći da su Nemanja Petrović u 61. i posebno Nenad Kostić u 66. minutu umesto preko prečke šutirali u okvir gola. Tek u finišu probudili su se i napadači dimitrovgradskog tima. Marko Zdravković je u 71. minutu zamalo zakasnio na centaršut Aleksića, a isti igrač je u 83. minutu uzdrmao prečku.

Mogli su domaći igrači da izvuku nešto u samoj završnici, ali se vrhunac drame desio u poslednjem 4. minutu sudijske nadoknade. Posle starta Igora Jankovića kaznenom prostoru nad iskusnim Sašom Markovim, Anđelković je pokazao na belu tačku. Lopti je prišao jedan od najagilnijih u domaćim redovima Marko Zdravković, ali njegovu nameru da overi pobedu Balkanskog osujetio je Ivan Disić, paradom izbacio loptu u korner i doneo važan bod ekipi Puste Reke.

_____________________________________________________________________________________

Dinamo i dalje na čelu Niške zone

Derbi 17. kola Niške zone u Vranju između prvoplasiranog Dinama i drugoplasiranog Radana takođe je završen remijem 1:1 .

Najveće iznenađenje, kao i u prethodnom kolu , kada je remizirao sa trenutnim liderom, priredio je Napredak iz Aleksinca, odigravši 1:1 na Pastirištu sa favorizovanim Svrljigom.

Još jedan od favorita za plasman u Srpsku ligu istok, Vlasina odigrala je bez golova na Aleksinačkim Rudnicima sa Rudarom.

Zonaški karavan i dalje predvodi Dinamo sa 37 osvojenih bodova, Radan za liderom zaostaje 2 boda, a Vlasina je treća sa 33 boda. Balkanski se nalazi na četvrtom mestu sa 32 boda na kontu , koliko ima i leskovačka Sloga, a opasno ih na šestom mestu prati Vlasina  sa samo jednim bodom zaostatka.

Naredno 19. kolo donosi i nekoliko derbija, odnosno direktnih duela timova iz vrha tabele Niške zone. Balkanski putuje na teško gostovanje Vlasini, Radan dočekuje Svrljig u Lebanu, a Dinamo putuje u Gadžin Han na megdan Zaplanjcu, koji se nalazi u opasnoj zoni ispadanja.

Balkanski-Pusta reka 1:1 (0:0)

Stadion: SC Park. Gledalaca: 400. Sudija: Miloš Anđelković (Vranje).

Strelci: 1:0 B. Ivanov u 24., 1:1 Kostić u 55.

Žuti kartoni: Vasov, Nackov, Milčev – rezervni golman (Balkanski), Nikola Petrović, Nemanja Petrović, Janković, Disić (Pusta reka).

BALKANSKI: Krsmanović, Kocev (Aleksić), D. Ivanov, Georgijev, Vasov, Markov, Nackov, Petrov, B. Ivanov, N. Ivanov, Zdravković.

PUSTA REKA: Disić, Đorđević, Mitrović, Vidojević, Janković, Kostić, Nikola Petrović, Veljković (Ivković), Nemanja Petrović, Miljković, Jovanović.

Igrač utakmice: Ivan Disić (Pusta reka).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: