Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:36, 18. 7. 2019.

| Sport

Remi Radničkog i Flore na "Čairu" odveo Estonce na megdan Ajntrahtu

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Fora fudbal
Istočna tribina stadiona "Čair" bila je gotovo potpuno ispunjena, zapad delimično, dok je sever ostao prazan; foto: Vanja Keser

Postigao je Radnički dva gola u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je isto toliko i primio, što je njegovog rivala iz Estonije odvelo direktno na megdan Ajntrahtu. Niški fudbaleri su na svom "Čairu" igrali mnogo bolje nego u Talinu, više napadali, ali i mnogo prilika propustili, pa je Flora sa ukupnih 4:2 prošla dalje.

Fudbaleri Radničkog manje su se koncentrisali na odbranu u ovom meču, a u pojedinim trenucima su svi domaći igrači bili u kaznenom prostoru rivala ili blizu njega. Flora međutim nije odustajala od svog oprobanog recepta - čekanje šanse iz kontra napada.

Sva 4 gola pala su u drugom poluvremenu, za niški sastav pogodili su Stefan Mihajlović i Nikola Čumić, za Estonce Purg i Lepik.

Nemanja Tomić je u 10. minutu odlično šutirao, ali pravo u golmana Maveia Igonena izazvaši glasni aplauz sa tribina “Čaira”. Pripretio je niški sastav i 10 minuta kasnije, kada je Ivan Ostojić solidno reagovao nakon kornera, ali je poslao loptu pored stative.

Nakon pola sata igre - još jedna šansa za Radnički. Kapiten Saša Stojanović pao je, a onda pokušao da slobodni udarac pretvori u gol, ali i ovog puta lopta je otišla pored stative.

Još jednom se Tomić oprobao nakon nešto više od sat vremena igre, ali se mladi Igonen snašao i odbranio. U 69. minutu centrirao je Aleksandar Todorovski, a na pravom mestu bio je rezervista Stefan Mihajlović koji je snažno zabio loptu u gol Flore, za prvo vođstvo Radničkog.

Svega 10 minuta uživale su Nišlije u vođstvu svog tima. Konstantin Vasiljev izveo je slobodan udarac, poslao loptu pred gol rivala, gde je nastala gužva, a najbolje se snašao Henrik Purg. On je pogodio, postavio 1:1 i veoma težak zadatak pred Radnički - da za 10 minuta postigne 3 gola.

Jedan su uspeli u 84. minutu, kada je pogodio Nikola Čumić. Ekipa sa "Čaira" nije odustajala, stezala je krug oko gola rivala. Veliki aplauz pokupio je Stojanović, koji je makazicama poslao loptu tik pored gola. Sve ono što su propustili niški fudbaleri, nisu Estonci, pošto su u sudijskoj nadoknadi vremena dali još jedan gol, koji je bio delo egzekutora iz prvog meča Marka Andera Lepika.

Navijači su svoje nezadovoljstvo onim što su videli iskazali skandiranjem treneru Radničkom Simu Kruniću "Simo odlazi", a dugo nakon meča čulo se i "jedan je Aca kapiten", zbog dugogodišnjeg kaitena niškog sastava Aleksandra Jovanovića, kome nije produžen ugovor. Krunić se po završetku utakmice izvinio pubili i celoj Srbiji na ispadanju u 1. kolu.

Liga Evrope, kvalifikacije: Radnički - Flora 2:2 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 6.000

Sudije: Zbinjek Proske, Petr Čaletka i Radek Kotik (Češka)

Žuti kartoni: Kusk, Purg, Čumić

Strelci: Mihajlović (69. minut), Purg (79. minut), Čumić (84. minut), Lepik (90. minut)

Radnički: Knežević, S. Đorđević, Ostojić, L. Đorđević, Todorovski, Stojanović, Bondarenko, Batrović (od 58. minuta Meleg), Tomić, Bojović (od 58. minuta Mihajlović), Jirka (od 73. minuta Čumić)

Flora: Igonen, Kams, Kusk, Putg, Jarvelaid, Livak, Kreida, Ainsalu, Miler (od 66. minuta Sinjavski), Vasiljev, Sorga (od 78. minuta Lepik)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NAVIJAC ALEX

    12:53 // 19. 7. 2019.

    Neko ko je krivac je covek koji predlaze igrace Toncevu a to je sp.direktor .Toncev voli fudbal I ulaze svoj novac a sp.dir.dovodi igrace I ne vidim razlog da se Toncev napada.Simo je uobrazenko I mislim da treba da se spakuje I ide domu svome.

    • SF

      21:31 // 23. 7. 2019.

      Toncev ulaze svoje pare?? Imas li pojma projatelju koliko je ojadjen budzet grada zbog ove blasfemije od kluba? To sta je Radnicki nekada bio, i ovo sta je sad.., kao Bentli i peglica...

  • Box

    12:52 // 19. 7. 2019.

    Nas klub nas grad. Zivot ide dalje. Napred Radnicki.

  • Djole

    10:11 // 19. 7. 2019.

    Ja sam zadovoljan i srecan jer Radnički već dve godine igra LE. To je ogromna stvar... Ove godine je i vice šampion Srbije.

    Nastavljamo da se poboljšavamo. Ova nova ekipa nije još uvek uigrana, ali će se brzo uigrati. Igrači su mnogo kvalitetniji nego ptedhodne sezone.

    Uzimamo tripletu!
    I Super ligu, i Kup Srbije i Ligu Evrope.

    Idemooooooooo Radnički!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: