Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:54, 17. 11. 2017.

| Sport

Remi Radničkog i Mladosti uz autogol i penal Nišlija

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zvezda Radnički
Veliki broj povreda zadesio je niški tim u ovoj utakmici; foto: Vanja Keser

More povreda, autogol, penal, čarke na terenu, te isključenje trenera domaće Mladosti Nenada Milovanovića uz uglavnom zanimljiv fudbal, ali i neobjašnjive padove u igri Radničkog, mogla je da vidi publika na stadionu u Lučanima, gde su timovi na kraju podelili bodove uz rezultat 2:2.

U pokušaju da zaustavi akciju Mladosti u 7. minutu izbacivanjem lopte u aut, Vladimir Simunović loše je zahvatio i poslao pravo u gornji levi ugao svog gola, neodbranjiv za Nemanju Krznarića, koji je uz to, pri pokušaju da spreči udarac, nezgodno pao, pa je ubrzo zbog povrede i napustio teren.

Desetak minuta kasnije, nakon nesmotrenog faula domaćih fudbalera, sudija je dosudio slobodan udarac. Saša Stojanović je besprekorno šutnuo i poslao loptu pravo u mrežu, za novo izjednačenje i svoj prvi pogodak nakon 8 meseci.

I prvo vođstvo niškog tima stiglo je nakon prekida. Solidnu akciju sproveli su gostujući fudbaleri, lopta Lazara Arsića došla je do Milana Pavkova u kaznenom prostoru, a onda ga je Ivan Pešić sapleo i obojica su pali, a sudija Zoran Široki pokazao je na belu tačku. Izveo ga je gorostasni Novosađanin i pritom bio siguran, a tada je i nezadovoljstvo na klupi Mladosti kulminiralo, pa je trener Nenad Milovanović "zaradio" isključenje.

Kao da je ovo razbesnelo fudbalere iz Lučana, pa je počela prava opsada gola Nišlija. Prvo je Miloš Trifunović imao lepu priliku, ali je pogodio stativu, a zatim i Predrag Pavlović, ali je Mladen Živković odlično reagovao na golu.

Više od 20 minuta se igralo u drugom poluvremenu, a da nijedna prilika za gol nije viđena, ali su onda fudbaleri Radničkog neobjašnjivo pali, pa domaći gotovo da nisu izlazili iz njihovog kaznenog prostora. Odličan je i dalje među stativama bio Živković - odbranio je dva puta zaredom opasne šuteve Miloša Šatare, zatim i Pavlovića, ali nije mogao baš sve. U 75. minutu još jednom je sprečio šut rivala, ali se lopta odbila. Miloš Trifunović bio je na mestu i tu već golman Radničkog nije mogao ništa.

Posle primljenog gola Nišlije su se malo "otreznile" i do samog kraja obe ekipe su se borile i napadale, čak je u poslednjem minutu malo falilo da tim sa "Čaira" ipak konačno pobedi, ali je kapiten Aleksandar Jovanović pogodio prečku i do promene rezultata nije došlo.

Ono što je obeležilo ovu utakmicu svakako su bile i brojne povrede u i ovako desetkovanom sastavu Radničkog, s obzirom na to da se prvo povredio golman Nemanja Krznarić, za njim Miloš Petrović, a onda i Saša Stojanović, koji je morao do kraja da ostane na terenu uprkos tome, jer trener Milan Đuričić nije imao više izmena na raspolaganju.

Sada je Radnički sakupio 24 boda, zbog čega su na 7. poziciji, ali ovo je tek prva utakmica 17. kola, pa je pitanje da li će se tu i zadržati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Kraljevic

    13:12 // 20. 11. 2017.

    Uprava napolje

  • milos

    11:27 // 18. 11. 2017.

    katastrofa,vise srece nego pameti.odlaskom pakulta,odbrana ne postoji,igraci ne mogu da trce,tri suta u okvir gola iz tri prekida.trener,veliki promasaj

  • Aperkat

    07:16 // 18. 11. 2017.

    Jel treba da se radujemo?A,da,Lucani su visestruki osvajaci evropskih kupova,tako da je bod veliki kao kuca!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: