Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:28, 27. 3. 2018.

| Sport

Remi Radnika i Radničkog, sutra na "Čairu" humanitarna akcija

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnik Radnicki
"Prijateljska utakmica u duhu prave prvenstvene"; foto: FK Radnik

Testirali su superligaši sa juga Srbije jedan drugog pred nastavak prvenstva, a krajnji rezultat bio je prijateljski poput same utakmice. U Surdulici je viđeno 4 gola, a meč je završen sa 2:2, pošto je Radnik bio bolji u prvom, a niški Radnički u drugom poluvremenu.

Već nakon par minuta od početka utakmice pogodio je Milan Purović, a prednost Radnika duplirao je Jovan Jovanović malo posle povratka sa pauze. Mnogo je bolje zaigrao Radnički nakon drugog primljenog gola, pa je zaostatak smanjio Siniša Babić iz penala, a izjednačio mladi Petar Ćirković, za konačnih 2:2.

U ekipi iz Surdulice rekli su za ovu utakmicu da je bila "u duhu prave prvenstvene", dok se trener Nišlija Dragan Antić osvrnuo na učinak svojih fudbalera. Zadovoljan je, kako ističe, mladim štoperom Dušanom Lalatovićem, dok ga je razočarao Ivan Miladinović, koga je zamenio već u 30. minutu ove utakmice.

Polako se nameštamo za igranje visokog presinga, na kojem ja insistiram i verujem da će do prve takmičarske utakmice sve funkcionisati onako kako sam zamislio. Radnički mora da 90 minuta stoji visoko, da vrši pritisak na protivničku zadnju liniju i ja od tog načina fudbala neću odustati. Nisam zadovoljan štoperima. Svi do jednog moraju da igraju mnogo bolje – priča Antić.

Podsetimo, ovog vikenda igraće se pretposlednje, 29. kolo osnovnog dela prvenstva, u okviru koga će Radnički dočekati Vojvodinu, a Radnik Javor iz Ivanjice. Ako je sudeći po tabeli, oba kluba sa juga Srbije imaće ulogu favorita.


„Svi kao jedan“ – humanitarna akcija igrača i navijača Radničkog

Na istočnoj tribini stadiona "Čair" 28. marta biće postavljen punkt, na kome će svi građani moći da predaju odeću, higijenska sredstva i konzervirane proizvode. Sve što bude bilo prikupljeno na ovoj humanitarnoj akciji, kako najavljuju u klubu, navijači i fudbaleri Radničkog odneće u Centar "Mara".

Fudbaleri, stručni štab, uprava i navijači Radničkog ujediniće se u akciji sa ciljem da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije. FK Radnički je pokrenuo humanitarnu akciju pod parolom "Svi kao jedan" kojom će pokazati da je pre svega veliki klub velikih ljudi, spreman da uloži sve što je u njegovoj moći kako bi ljudima oko nas bilo bolje – kažu u klubu.

Akcija će otpočeti u 13 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: