Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:38, 10. 10. 2020.

| Sport

Remi Železničara u derbiju u Šapcu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk zeleznicar
Uzbudljivo do kraja; foto: ARKUS liga

U derbiju B grupe ARKUS lige u Šapcu rukometaši niškog Železničara odigrali su nerešeno 27:27 (15:15) sa Metaloplastikom. U duelu dva velikana srpskog rukometa, u kom su rukometaši "Želje" nastupili prvi put posle 15 godina u žuto-crvenoj kombinaciji dresova, nijedna ekipa nije imala više od dva gola prednosti, a u poslednjim sekundama meča obe ekipe su imale priliku za gol za pobedu.

Uzbuljivo je bilo do samog kraja. Samo pet sekundi pre kraja meča Metaloplastika je imala šut za pobedu, ali je golman Miroslav Kocić odbranio svoju mrežu, a priliku da donese trijumf Nišlijama nije iskoristio Aleksandar Pavlović koji je tri sekunde pre kraja iz daljine šutrao na prazan gol, ali je lopta prošla tik pored gola.

rk železničar Remi u derbiju; foto: ARKUS liga

Nakon gola Đorđa Spasića na početku meča, Metaloplastika je uz dva gola povela sa 2:1. Domaći igrači su u 13. minutu prvi put imali prednost od dva gola (8:6), a onda je uz dva gola Aleksandra Stojanovića "Želja" izjednačio u 18. minutu (9:9). Gosti su golovima Stojanovića i Egića poveli sa 12:10, ali su domaći stigli do izjednačenja (13:13 u 24. minutu). Nakon igre gol za gol, rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 15:15.

U 33. minutu Šapčani su pet imali plus dva (18:16), ali serijom 4:0 i golovima Stanojevića, Bojana Radivojevića, Petrovića i Stojanovića, Železničar poveo sa 20:18. Istom serijom je uzvratila Metaloplastika (22:20 u 44. minutu), pa je gostujući tim opet nanizao četiri gola za vođstvo od 24:22 u 50. minutu. Poslednji put "Želja" je vodio u 56. minutu (26:25), ali je, nakon uzbudljive završnice, rezultat na kraju bio izjednačen (27:27).

Sa pobedom i remijem Nišlije su na drugoj poziciji na tabeli B grupe, iza Rudara iz Kostolca koji jedini ima oba trijumfa.

U narednom kolu, koje je u subotu, 17. oktobra od 15 sati, "Želja" dočekuje kragujevački Radnički koji posle dva kola ima po pobedu i poraz.

METALOPLASTIKA - ŽELEZNIČAR 27:27 (15:15)

Šabac, sala Gimnazije

Bez gledalaca.

Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić

Sedmerci: Metaloplastika 2/3, Železničar 4/4.

Isključenja: Metaloplastika 10 minuta, Železničar 10 minuta.

METALOPLASTIKA: Dodić, Vorkapić 8 (1), Jevtić, Kovačević, Pisarić 2, Srdanović 2, Lisica 4 (1), Bomaštar, Aidi, Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić 2, Babić 5, Todorović 3, Brajović 1.

ŽELEZNIČAR: Matović, Bojan Radivojević 3, Stojanović, Arizanović, Stanojević 3, Petrović 1, Boris Radivojević 2, Anđelković, Spasić 4 (2), Stojanović 6, Jestrović 1, Egić 2, Antić, Trkulja 1, Pavlović 4 (2), Kocić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: