Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 24. 11. 2018.

| Sport

Remi dva najbolja kluba u ligi: Radnički - Crvena zvezda 2:2

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
fudbal Radnički Hajdin Ranđelović
Sledi gostovanje Dinamu; foto: Vanja Keser

Niko u Superligi nije uspeo da savlada Crvenu zvezdu ove sezone, a jedini je remi do sada izvukao Partizan. Sada mu se pridružio i Radnički, koji je u 17. kolu Superlige imao i pobedu "u džepu", ali mu se nije dalo, pa je krajnji rezultat na stadionu "Čair", postavljen u 65. minutu, ostao na snazi do kraja, pa je meč i završen sa 2:2.

Ušetali su se u kazneni prostor Radničkog fudbaleri Crvene zvezde u 6. minutu, odbrana domaćeg sastava se “spetljala”, a Nenad Krstičić pronašao prazan prostor pred samim golom i poslao loptu u mrežu.

Manje od 10 minuta bilo je potrebno niškom sastavu da vrati jednak rezultat na semafor. Nikola Drinčić izveo je uobičajeno dobar slobodan udarac, a Nermin Haskić uspeo je da tu loptu pošalje u gol.

Nakon neuspelog napada Beograđana, golman Radničkog Borivoje Ristić poslao je loptu ka sredini terena, gde je prihvatio Drinčić. Iskusni vezista prosledio je loptu Lazaru Ranđeloviću, koji je bio brži od Stefana Hajdina, stigao do šesnaesterca rivala, lako zaobišao Milana Borjana na golu crveno-belih i doneo prvo vođstvo Nišlijama.

Zaoštrila se borba nakon drugog pogotka Radničkog. Desetak minuta pred kraj prvog poluvremena Ristić je skinuo nogom loptu već viđenu iza svojih leđa, ali je onda zaradio žuti karton usled rasprave sa sudijom.

Slobodan udarac Aleksandra Stanisavljevića mogao je lako da završi u golu šampiona Srbije, ali je lopta udarila u stativu. Za njom je ispuštena još jedna prilika, ovog puta se Haskić loše snašao prilikom kontre, pa je njegov udarac završio u rukama Borjana.

Posle pometnje u šesnaestercu Radničkog, El Fardu Ben je u 65. minutu, između nekoliko igrača niškog tima udarcem po zemlji u levi donji ugao postigao izjednačujuć pogodak.

Mogao je niški sastav ponovo do vođstva i slavlja, ali nijedna od nekolicine solidnih prilika koje je imao nisu rezultirale novim pogotkom, pa se ponovio scenario sa meča sa Partizanom.

Uvukla se nervoza u redove Crvene zvezde, pa su u završnici meča viđene žučne rasprave sa sudijama, kako fudbalera, tako i stručnog štaba. Ipak, ništa nije pomoglo, nerešen rezultat se zadržao i Beograđini su tek po 2. put u sezoni morali da se zadovolje sa manje od 3 boda u Superligi.

Nisu krili po završetku meča zadovoljstvo u niškom taboru, pa su dugo slavili sa publikom, a trenera Nenada Lalatovića i neko vreme nosili.

Crvena zvezda je zadržala vodeću, a tim sa "Čaira" drugu poziciju na tabeli Superlige. U sledećem kolu, Nišlije će gostovati vranjskom Dinamu.

Superliga, 17. kolo: Radnički - Crvena zvezda 2:2 (2:1)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 8.000

Glavni sudija: Novak Simonović

Strelci: 0:1 Krstičić (6. minut), 1:1 Haskić (15. minut), 2:1 Ranđelović (26. minut), 2:2 Ben (65. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Crnomarković (od 72. minuta Jovanović), Pankov, Stanković, Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 69. minuta Nikodijević), Stanisavljević (od 68. Noma), Ranđelović, Haskić

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Hajdin, Krstičić (od 46. minuta Milić), Srnić, Ben (od 83. minuta Joveljić), Simić (od 69. minuta Milijaš), Stojiljković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Palilulac

    09:19 // 29. 11. 2018.

    Želim da shvatim, ali ne mogu, kako se oseća Nišlija na severnoj tribini Čaira kada Radnički primi gol. Razumem podelu Blizanaca, ali Niš i Radnički su ispred njih, uvek.

  • Dejan

    02:44 // 26. 11. 2018.

    Sramota je da je i jedan Nišlija da ovoj utakmici navio za klub koji nije Radnički a čini mi se da ih je bilo mnogo više.

  • Zmijuga

    17:11 // 25. 11. 2018.

    Ko nije na vreme kupio kartu (najkasnije par sati pre utakmice), ostao je bez iste premda nije bilo moguce stici na red. Prvo, zato sto su zapisivali broj licne karte pa je prodaja isla jako sporo. A drugo, zato sto neki ljudi nemaju obraza i ne zele da cekaju red kao vecina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: