Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:50, 15. 5. 2019.

| Sport

Remi nedovoljan Radničkom, "večiti derbi" u finalu Kupa

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Partizan
Užarena atmosfera bila je kako na terenu, tako i na tribinama; foto: Vanja Keser

Meč niškog Radničkog i Partizana u polufinalu Kupa Srbije odlikovala je oštra borba koja je završena na niškom "Čairu" sa 1:1, a zahvaljujući minimalcu iz Beograda u finale su prošli crno-beli. Iako je prvi poveo, Radnički nije uspeo da nadomesti zaostatak i propustio šansu za ispisivanje novih stranica klupske istorije. Tako će se na "Čairu" 23. maja igrati "večiti derbi" u finalu Kupa.

Čvrsto, sa dosta prekida i borbeno proteklo je prvo poluvreme. Izostali su samo golovi i prilike. Najbliži njima bili su Danilo Pantić u 5. minutu, kada mu je udarac otišao pored gola, a na drugoj strani Lazar Ranđelović, 20 minuta kasnije. Leskovčanin je šutirao jako i sa velike udaljenosti, ali nedovoljno da nasamari iskusnog Vladimira Stojkovića.

U početku su gosti bili opasniji, ali kako je odmicao meč to se iznivelisalo. Tako je bez golova proteklo prvo poluvreme, uprkos oštroj borbi za svaku loptu. O želji oba tima verno su svedočile burne rekacije nakon gotovo svake sudijske odluke, kako fudbalera, tako i sa tribina. Radnički-Partizan-polufinale-Kupa-4-foto-Južne-vesti-Vanja-Keser. na mnoštvo sudijskih odluka žalili se igrači oba tima; foto: Vanja Keser

Na početku drugog dela Taras Bondarenko presekao je pas rivala na sredini terena i izazvao povike na "Čairu". Ukrajinac je doveo loptu do kaznenog prostora i poslao loptu Ranđeloviću, ali je ovaj šutirao pravo u Stojkovića.

Radnički-Partizan-polufinale-Kupa-2-foto-Južne-vesti-Vanja-Keser. Veliku podršku imala su oba tima na tribinama; foto: Vanja KeserU 58. minutu su dugo domaći obigravali oko šesnaesterca rivala, uz dosta muke snašao se Aleksandar Todorovski da prosledi loptu do Ranđelovića, ali je momak kome je ovo jedan od poslednjih mečeva u dresu Radničkog, šutirao previsoko.

Prvu priliku u drugom delu crno-beli su imali u 70. minutu, nakon slobodnog udarca Zorana Tošića, ali je Borivoje Ristić boksovao loptu, a iako je odbitak stigao do fudbalera Partizana, poslat je daleko od gola. Ubrzo se okušao i Slobodan Urošević, doduše nehotice, s obzirom na to da je pokušao da centrira. Svakako, udarac je otišao pored gola. Radnički-Partizan-polufinale-Kupa-3-foto-Južne-vesti-Vanja-Keser. Sreća Nišlija potrajala 5 minuta; foto: Vanja Keser

Slobodan udarac Nikole Drinčića u 75. minutu otišao je u gužvu u kaznenom prostoru. Nadmudrivali su se pred golom Partizana fudbaleri dva tima, a onda se snašao Ranđelović i poslao loptu kapitenu Saši Stojanoviću, koji je pronašao rupu među fudbalerima i pogodio za 1:0 za niški tim i ogromno slavlje domaćina.

Ipak, sreća je potrajala svega 5 minuta. Rikardo Gomeš poslao je loptu na petarac, gde je dočekao Tošić i pogodio za 1:1. Bacanjem delova stolica pored terena poslavili su gostujući navijači pogodak koji je njihov tim vodio u finale. Radnički-Partizan-polufinale-Kupa-foto-Južne-vesti-Vanja-Keser Radnički mnogo opasniji u drugom poluvremenu; foto: Vanja Keser

Izvodeći odbrambenog fudbalera Đorđa Crnomarkovića, a uvodeći još jednog špica Slađana Nikodijevića trener Radničkog Nenad Lalatović pojačao je napad u želji da njegov tim da dva gola za preostalih desetak minuta, koliko mu je bilo potrebno za prolaz dalje. Ipak, to je bilo to od golova na "Čairu", utakmica je završena sa 1:1, a Partizan prošao .u finale.

Treneri dve ekipe Nenad Lalatović i Savo Milošević složili su se nakon meča da ne bi bilo nezasluženo ni da se u finalu našao niških sastav. Ipak, Lalatović se osvrnuo i na suđenje.

Mnogi će biti zadovoljni što je finale Zvezda Partizan, ja lično ne. Danas je kriterijum bio malo čudan, nadam se da će sada ljudi iz Partizana biti zadovoljni suđenjem, meni je to jako bitno - rekao je Lalatović.

Kako je drugi finalista Kupa Crvena zvezda, kroz nedelju dana na "Čairu" će se igrati "večiti derbi".


Navijači opomenuti zbog pogrdnog skandiranja predsedniku Vučiću

Baš i kao sudija Bojan Nikolić pre 10 dana na prvenstvenoj utakmici između Partizana i Napretka, i njegov kolega Lazar Lukić odlučio je da meč na kratko prekine zbog pogrdnog skandiranja navijača predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Pred kraj prvog poluvremena, severna tribina, na kojoj su bili navijači Partizana, počela je da skandira “Uprava napolje”, a nadovezali su se partizanovci sa istoka “Čaira” pogrdnim izrazom, često korišćenim među onima koji ne podržavaju Vučića.

Lukić je rešio da na kratko zaustavi utakmicu zbog ovog povika, a navijači su dobili i opomenu zvaničnog spikera. Prekida pak nije bilo kada je krajem meča skandirano pogrdno treneru Radničkog Nenadu Lalatoviću i njegovoj porodici.

Kup Srbije, polufinale: Radnički - Partizan 1:1 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 7.000

Glavni sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Crnomarković, Nemanja R. Miletić, Todorovski, Ilić

Strelci: Stojanović (75. minut), Tošić (80. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković (od 82. minuta Nikodijević), Đorđević, Drinčić, Bondarenko (od 68. minuta Noma), Stojanović, Ranđelović, Grbić (od 74. minuta Petrović), Haskić

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Valijente, S. Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Tošić (od 88. minuta Smiljanić), Pantić (od 90. minuta Georgijević), L. Pavlović (od 82. minuta Ilić), Rikardo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    14:02 // 16. 5. 2019.

    Čedu na klupu Radnickog,pa cete da vidite i pehare......

  • sasa

    10:28 // 16. 5. 2019.

    Da su nastavili sa igrom posle datog gola a ne da se povuku, odlucili bi jedanaesterci. Ovako po koj zna koji put povuku se i prime gol (tako bilo i kad je Cukaricki izjednacio)!!!U svakom slucaju skola za kvalifikacije u Evropi.
    Srecno!!!

  • golmane?

    09:17 // 16. 5. 2019.

    Prodje ti lopta na pola metra od tebe,a ti ne krenes na nju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: