Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 27. 1. 2023.

| Sport

Remijem sa Ukrajincima Radnički završio pripreme u Turskoj

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš
Gotove pripreme, sledi povratak; foto: FK Radnički Niš

Poslednjeg dana priprema u Antaliji fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su nerešeno (0:0) sa Metalistom, sedmoplasiranim klubom ukrajinskog prventva. Ekipa se u Niš vraća sutra, a za osam dana nastavlja sezonu utakmicom 20. kola Superlige protiv Mladosti iz Lučana.

Dan nakon poraza od Akademije Pandev, ekipa Radničkog odigrala je dobru partiju sa ukrajinskim timom, ali bez pogodaka. Bez golmana Dragana Rosića i napadača Nikole Štulića, koji su imali obeveze sa reprezentacijom, kao i bez povređenih Gakua, Freia i Dimića, Radnički je nastupio u sledećem sastavu: Stevanović – Jamkam, Savić, Andrić, Varga – Stefan Marjanović, Pejović, Mićin - Cvetković, Belaković – Petrov.

Golmani obe ekipe zaslužni su što nije bilo golova, a prvu izgledniju priliku Radnički je imao u 18. minutu. Belaković je asistirao Stefanu Cvetkoviću koji je bio neprecizan.

Čuvar mreže niškog tima Dimitrije Stevanović bio je siguran i odlično odbranio nekoliko udaraca napadača ukrajinske ekipe, a najopasniji su bili oni u 29. i 37. minutu.

Najbliži pogotku za Radnički u ovom delu igra bio je Petrov u dva navrata, ali je njegove precizne udarce u 33. i 39. minutu posle dobrih akcija niškog tima odbranio ukrajinski golman.

U drugom poluvremenu Nišlije su imale priliku u 64. minutu, ali je udarac Petrova izblokiran. Do kraja meča bilo je prilika, ali ne ozbiljnijih kako bi se ugrozili golovi ekipa.

Delegacija Radničkog vraća se u Srbiju sutra, a za osam dana nastavlja sezonu i to utakmicom 20. kola Superlige protiv Mladosti iz Lučana. Taj meč je 4. februara od 14 sati na stadionu "Čair".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: