Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 24. 6. 2019.

| Sport

Reprezentacije već stižu, još tri dana do Evropskog prvenstva za košarkašice

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ep,-jos-tri-dana,-nis,-jun-2019,-foto-ljubica-jocic-1
Hala spremna za Evropsko prvenstvo; foto: JV / Lj. J.

Utakmicom Slovenije i Mađarske u hali "Čair" u četvrtak, 27. juna počeće nadmetanje u C grupi Evropskog prvenstva za košarkašice, najvažnijeg sportskog događaja u Nišu ove godine. U niškom "hramu sportova" u toku su završne pripreme, a selekcije koje će igrati polako pristižu u Niš. Očekuje se i oko 1. 000 turista.

ep,-jos-tri-dana,-nis,-jun-2019,-foto-ljubica-jocic-3 foto: JV / Lj. J.

Prva reprezentacija koja je stigla u Niš je Turska, a očekuje se da u toku dana stignu i najbolje košarkašice Slovenije, Mađarske i Italije. Parket na kom će se igrati mečevi C grupe šampionata Starog kontinenta je zamenjen, a sređeni su i drugi delovi hale kako bi "Čair" mogao da zablista, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Sve obaveze koje smo preuzeli kao Grad za događaj koji ima i nacionalni i evropski karakter, izvrešene su i zadnje pripreme su u toku. Hala "Čair" je lepša nego ikad, to kažu i prisutni. Zaista je zadovoljstvo videti da smo sve završili u rokovima. Hala ima potpuno nov parket, po najvišim standardima, sređeni su mokri čvorovi, stolice, tribine, hotela - kaže Bulatović.

Iz budžeta Niša za organizaciju Evropskog prvenstva izdvojeno je 12 miliona dinara, kaže Branislav Kačar, gradski većnik za sport.

Pored Grada, jednim delom je i Regionani košarkaški savez istočne Srbije odvojio značajna sredstva. Na kraju smo uspeli sve da uklopimo - kaže Kačar.

bulatovic,-kacar-i-parlic,-ep,-jos-tri-dana,-nis,-jun-2019,-foto-ljubica-jocic- Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, većnik za sport Branislav Kačar i Uroš Parlić, direktor TON-a u razgovoru; foto: JV / Lj. J.

Pored košarkašica, zvaničnika Svetske košarkaške federacije i organizatora, očekuje se dolazak oko 1.000 turista, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.

Verujem da će ovo takmičenje proteći u najboljem redu. Fan-zona za sve navijače će biti postavljena nakon defilea, u centru grada od 28. do 30. juna. Na drugim mestima se očekuje da se okupljaju navijači zemalja učesnica. Još ne znamo na kojoj lokaciji, ali Slovenija će napraviti "Slovenačku kuću" za svoje navijače, predstavnike ambasada, zvaničnike - kaže Parlić.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji. U Nišu će biti igrani mečevi C grupe u kojoj su Mađarska, Turska, Italija i Slovenija, a nadmetanje u grupi biće 27, 28. i 30. Juna.

Prvi meč u niškoj grupi biće 27. juna od 16 sati u hali “Čair” između Slovenije i Mađarske, a 18:30 igraju Turska i Italija.

Dan kasnije, u petak, 28. juna od 16 sati igraju Slovenija i Turska, a dva i po sata kasnije Italijanke i Mađarice.

Poslednjeg takmičarskog dana u Nišu u nedelju, 30. juna prvo od 16 sati igraju Mađarska i Turska, a od 18:30 Italija i Slovenija.


Karata još ima

ep,-jos-tri-dana,-nis,-jun-2019,-foto-ljubica-jocic-2 foto: JV / Lj. J.

Do početka šampionata Starog kontinenta ostala su još tri dana, a ulaznica za sve mečeve u grupi koja se igra u hali "Čair" ima. Prodaja se vrši preko stranice Tickets.rs, a moguće je kupiti komplet za sva tri dana ili pojedinačne ulaznice za svaki takmičarski dan.

Prema javno dostupnim podacima, kompleta u opticaju je još vrlo malo za parter iza jednog koša i za parter na južnoj strani hale “Čair”. Nema mnogo ni kompleta za tribine na sajtu zvaničnog prodavca.

Komplet za parter je 3.000, a za tribine skoro upola manje - 1.600 dinara.

Pojedinačne karte za svaki takmičarski dan su 600 dinara za tribine i 1.100 za parter.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: