Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 7. 1. 2023.

| Sport

Reprezentativka Bugarske omiljena u prokupačkom klubu, veliki borac na terenu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
grozdanova
Grozdanova pre dva meseca nastupala za reprezentaciju Bugarske; Foto: G. G.

Prokuplje važi za rasadnik talenata u gotovo svim sportovima i retki su klubovi iz tog grada koji u svojim redovima dovode sportiste iz drugih sredina, naročito ne mlade, talentovane i uspešne. Ipak, Ženski rukometni klub Topličanin ima igračicu koja je omiljena u Prokuplju, 24-godišnja Gergana Grozdanova iz Bugarske ne samo da je jedna od najboljih rukometašica tog kluba, već je i reprezentativka svoje zemlje.

Grozdanova je poslednje dve godine svoju karijeru vezala za Prokuplje, ovde je prihvaćena srdačno i kaže da se oseća kao kod svoje kuće. grozdanova Grozdanova se u Prokuplju oseća kao kod svoje kuće; Foto: Lj. M.

Prokuplje je postalo moj drugi grad, ovde sam došla pre dve godine i ne znam šta bih rekla za sve ljude koje sam upoznala, pozitivno sam oduševljena od toga kako sam prihvaćena u klubu, do svih koji me sreću i prepoznaju u gradu. Kao da nisam u drugoj državi - priča Grozdanova svoje utiske.

U Srbiju je došla 2018. godine najpre u ŽRK Pirot, gde je igrala nešto manje od 2 godine, do povrede kolena zbog koje je morala da napravi pauzu, a na nagovor svoje tadašnje saigračice iz Prokuplja Danijele Kričak koja takođe prelazi u Topličanin, Gergana 2020. godine dolazi u taj klub. grozdanova U klub iz Prokuplja zaigrala tokom 2020. godine; Foto: D. L.

U klub sam došla nakon povrede i nisam znala ni dali ću moći da igram. Ipak, lako sam se uklopila u novu sredinu, brzo sam zaigrala nakon povrede, klub mi je dao šansu i ja sam to iskoristila. Nadam se da ćemo uspešno završiti i drugi deo sezone, ali je moja želja da pokušam da zaigram u nekom većem i uspešnijem klubu iako sam se navikla i biće mi žao kada odem - dodaje Gergana.

Osim što je reprezentativka svoje zemlje u rukometu, svoju zemlju predstavlja i kao reprezentativka rukometa na pesku. grozdanova Grozdanova nastupa i za selekciju Bugarske u rukometu na pesku; Foto: G. G.

Za sada mi je najdraža i najvažnija utakmica kada sam debitovala u seoniorskoj reprezentaciji svoje zemlje, to je san svakog sportiste da brani boje svoje zemlje. To je bilo novembra prošle godine protiv Italije, dve utakmice za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Nažalost, nismo prošli ali je to bilo veliko iskustvo za mene - dodaje bugarska reprezentativka.

Ambicije ove talentovane rukometašice su velike, planira da nastavi da se bavi profesionalno rukometom i već ima mnogo jačih i poznatijih klubova koji bi je rado videli u svojim redovima. grozdanova Jedna od najboljih rukometašica u ĆRK Topličanin; Foto: G. G.

Ima interesovanja, nadam se da ću sa Topličaninom završiti ovu polusezonu i da ću nakon toga naći jači klub koji nastupa u najjačoj rukometnoj ligi Srbije, a želim i da se oprobam u nekom inostranom klubu u Nemačkoj, Sloveniji, Španiji - kaže Grozdanova.

Iako će drugi deo prvenstva biti možda njena poslednja sezona u Prokuplju, Grozdanova kaže da je stekla veliki broj prijatelja, da je srpski i bugarski mentalitet sličan i da bar jednom mesečno na koji dan poseti svoju porodicu u Bugarskoj.

Svoje znanje i rukometne veštine, Grozdanova prenosi i mlađim igračicama u Prokuplju, završila je master studije za trenera na Nacionalnoj sportskoj akademiji u Sofiji i od nedavno je uključena u treninge devojčica koje pohađaju rukometnu školu ŽRK Topličanin.


Rukomet počela da igra sa 12 godina

Gergana je sportsku karijeru u svom rodnom mestu Slivnica u Bugarskoj počela kao plivač, dok je starija sestra trenirala rukomet. Međutim, na nagovor trenera koji je još tada prepoznao njen talenat, ona sa 12 godina, 2010. godine počinje da trenira rukomet. grozdanova Gergana počela sa plivanjem a završila kao rukometašica; Foto: G. G.

Na prijateljskoj utakmici tog kluba i Pirota, ističe se od ostalih rukometašica i 2018. godine prelazi u ŽRK Pirot, a nepune dve godine kasnije i u Topličanin.

Kada ne igra rukomet onda planinari, vozi bicikl, trenira i čitav njen dan je ispunjen sportskim aktivnostima.


Dobar prijatelj, duhovita i uvek nasmejana, na terenu veliki borac

Za Gerganu kažu da je pristojna i povučena devojka, drugarice iz kluba imaju samo reči hvale, a kapiten Topličanina i njena drugarica Danijela Kričak kaže da je bugarsku reprezentativku upoznala pre 4 godine kada su zajedno nastupale u Pirotu. grozdanova i kričak Kričak i Grozdanova zajedno u Pirotu i Prokuplju; Foto: D. L.

Nakon mog dolaska u Prokuplje predložila sam klubu da angažuje Geru i ubrzo je relizovana saradnja. Svi su je odmah prihvatili, dobar je prijatelj, uvek je nasmejana i duhovita. Uvek daje svima primer na terenu, disciplinovana je borbena, vredna - kaže Kričak za svoju saigračicu.

Gergana je još sa ekipom Pirota zaigrala prvi put u prokupačkoj sportskoj hali u prvenstvenom susretu, a kako se hala u kojoj igra ŽRK Topličanin ne greje tokom zime, bilo je toliko hladno da se priseća da je jedva mogla loptu da uhvati na zagrevanju.

U Pirotu se hala greje, a ovde kada smo došli bilo je toliko hladno da nisam mogla loptu da uhvatim i da trčim. Po tome pamtim moj prvi dolazak u Prokuplje, koji mi nije bio baš u najboljoj uspomeni ostao - kroz šalu kaže Gera, kako je zovu saigračice.

Važi za timskog igrača i voli da pobeđuje, a svoju igru uvek podređuje uspehu kluba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Verni navijač

    23:15 // 7. 1. 2023.

    Gera je zbog povrede kolena izostala sa par važnih utakmica u prvom delu takmičenja.
    Nije sve jedno da li se boriš za sam vrh tabele ili za bezbrižan opstanak. Taj kvalitet Gera za vrh tabela ipak nema.
    U svakom slučaju želim joj uspeh u daljoj karijeri van Prokuplja .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: