Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 4. 8. 2016.

| Sport

Rolerašima vranjskog ski-kluba dve medalje u Italiji

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Skijaši-Besne-Kobile---SK-Besna-kobila.jpg
Dobro predstavili klub na jakom međunarodnom takmičenju; foto: SK Besna kobila

Proteklog vikenda takmičari Skijaškog kluba Besna kobila učestvovali su na dve trke u disciplini “Inline Alpine Slalom” u italijanskom gradiću Pieve Vergonte kao jedini predstavnici Srbije. Dve devojčice osvojile su po medalju - zlatnu i bronzanu.

Prvog dana vožena je trka otvorenog prvenstva Italije, a drugog dana četvrta trka ovogodišnjeg Svetskog kupa. Zlatnom medaljom se okitila Anastasija Stojanović u konkurenciji devojčica do 9 godina, a bronzanom medaljom Mia Dedinac u konkurenciji devojčica do 14 godina.

Emilija Arsić je bila 4. kod devojčica do 11 godina, Andrej Stojanović 5. u kategoriji dečaka do 14 godina, a Anastasija Veselinović 10. kod juniora.

Drugog dana juniori iz Vranja očigledno nisu imali svoj dan jer je svo troje takmičara napravilo kikseve i nisu uspeli da se domognu novih bodova u Svetskom kupu. Anastasija Veselinović je zauzela 36. mesto, Mia Dedinac 37, a Andrej Stojanović 38. mesto u konkurenciji 98 takmičara iz celog sveta.

Rezultatima naših takmičara posle prvog dana možemo biti veoma zadovoljni, jer smo nastavili tradiciju donošenja medalja sa velikih međunarodnih takmičenja. Ostaje žal što naši juniori drugog dana nisu vozili onako kako umeju i znaju pa samim tim nisu osvojili nove bodove u Svetskom kupu. Ovo je bila najjača trka ove godine pa je i uspeh samim tim veći - kažu iz kluba.

Sledeća međunarodna trka je 27. i 28. avgusta u Nemačkoj gde se vozi juniorsko prvenstvo Evrope.

Pre toga ih očekuje trka u Pirotu u okviru domaćeg prvenstva, a 3. i 4. septembra na Besnoj kobili ovaj klub organizuje međunarodnu trku iz kalendara Svetske roler federacije. Biće to prva trka ovakvog ranga u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: