Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 23. 9. 2021.

| Sport

"Rolling Stones" u Nišu, ekstremna "downhill" biciklistička staza spremna za prvo takmičenje

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

"Rolling Stones" u Nišu - ekstremna "downhill" biciklistička staza spremna za prvo takmičenje

Jednim od najekstremnijih sportova "downhill" biciklizmom, koji uključuje vožnju po uskim i strmim šumskim stazama, u Nišu se bavi klub Dijabole, pa ih je ljubav prema adrenalinu i prirodi pokrenula da naprave stazu za taj sport u dužini od oko 1.500 metara u Niškoj Banji. Upravo na njoj organizuju za vikend, 25. i 26. septembra, prvu trku i pozivaju zainteresovane Nišlije da im se pridruže kao takmičari ili publika.

Vrsta biciklizma za koju je potrebna dobra zaštitna oprema, volja i motivacija nije toliko popularna u Srbiji, ali Jakša Blagojević, koji se već godinama bavi ovim sportom, i jedini klub takvog tipa u Nišu i na jugu zemlje Dijabole pokušavaju da ga približe ljudima. 242272269_2994801987430091_6921483192565077828_n Staza u Niškoj Banji; foto: T. T.

Dosta je zahtevan, kako fizički, tako i psihički, jer ne bi mogao svako da se bavi ovim, velike su brzine u pitanju. Odluke se donose u sekundi, tako da jedan pogrešan potez i može da dođe do nekog pada. Tako da dobrim treningom, dobrom pripremom i dobrom zaštitom može da se dobro napreduje i da se izbegne neki problem - kaže Blagojević.

Motivacija za ovu vrstu biciklizma je, kaže, adrenalin, boravak u prirodi, bavljenje sportom, putovanja, kao i druženje. Klub broji oko 20 članova, pa kaže da se interesuju i mlađi i stariji.

241495152_1033270447424272_3841525528726820992_n Nišlije se bave jednim od najekstremnijih sportova; foto: T. T. Zajedničkim snagama su od 2018. godine u Niškoj Banji pravili stazu "Rolling Stones" od oko 1.500 metara, gde će za vikend biti održana i prva "downhill" trka na jugu zemlje.

To je "downhill" staza za planinski biciklzam. "Downhill" bi bila kao najekstremnija varijanta "downhill" biciklizma. Ovo je staza koju smo mi pravili, dugačka je oko 1.500 metara i dosta je strm teren, imamo velike skokove, kamenje i druge prepreke i ovo je jedna od težih staza u Srbiji - kaže mladi sportista.

Očekuju da će na trci učestvovati minimum 40 ljudi iz cele Srbije i regiona, pa pozivaju i ostale zainteresovane da učestvuju - kao takmičari ili publika.

Više informacija o prijavi možete da dobijete na njihovoj Instagram stranici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • extra

    20:06 // 23. 9. 2021.

    svaka čast :-)

  • Qla

    18:28 // 23. 9. 2021.

    Svaka cast Dijabolama i svim ljudima koji su im pomogli. Ogreje me sunce kada cujem da se neko u ovom gradu zalaze za biciklizam. Vidimo se u Niskoj Banji.

  • Niks

    13:19 // 23. 9. 2021.

    Bravo momci ! Dolazim ako imam vremena!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: