Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Rovče

  • rovce 8, foto jelena misic

    Rovče dobilo još jedno obećanje za sređivanje

    Avgusta prošle godine započeti radovi, tokom jeseni nastavljeni, ali još nezavršeni - stadion za male sportove “Omladina”, popularno Rovče i dalje čeka ponovnu rekonstrukciju i Sportski savez Niša čije prostorije će tamo biti prebačene. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će nastaviti sa radovima, a da će deo novca koji je ostao od Kupa Radivoja Koraća biće uloženo u sređivanje ovog sportskog objekta.

    (9) detaljnije
  • rovce 8, foto jelena misic

    Radovi u Rovčetu u jeku, Sportski savez Niša očekuje preseljenje

    Radove u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu, koji su počeli 3. avgusta, nastavio je Sportski savez Niša odakle kažu da je "Grad Niš dao instrukcije i pomaže u nekim organizacionim delovima". Zvonko Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša, ističe da je "u ovom trenutku neizvesno kada će Savez biti preseljen u prostorije u Rovčetu".

    (7) detaljnije
  • Rovce 15, foto Jovana Stojanovic

    Od najavljenih radova u Rovčetu skinut samo oštećeni tartan

    "Počelo je skidanje tartana i postavljena je kapija. Radimo na rasveti i video-nadzoru" bila je najava radova u Rovčetu, legendarnom sportskom terenu u Nišu. Najava je bila samo na Fejsbuk stranici gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i to 3. avgusta, a tri nedelje kasnije sa terena za rukomet i mali fudbal skoro je skinut tartan, ali nema novih najava radova. Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj (KLER) odustao je tendera za rekonstrukciju, a da li će Rovče opet biti prepušteno sebi ili će dobiti izgled kakav zaslužuje zbog svoje tradicije i važnosti za sportski Niš, nije poznato jer niko ne odgovara na pitanja.

    (3) detaljnije
  • MVIMG_20230803_134100

    Počela rekonstrukcija rekonstruisanog Rovčeta

    Deo od oko 10 miliona dinara koliko je ostalo nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća koji je bio februara ove godine, prema ranijim najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski biće utrošen za sređivanje Stadiona za male sportove "Omladina", popularno Rovče, koje je 2018. godine rekonstruisano. Nakon godina u lošem stanju, sređivanje je počelo skidanjem tartana sa terena, a iz Gradske kuće ne odgovaraju na pitanja do kada će trajati radovi i šta oni obuhvataju.

    (8) detaljnije
  • rovče tržnica 4

    Rovče u Nišu i zvanično postalo pijačno mesto

    Niško Rovče i zvanično je postalo pijačno mesto, pošto je Nadzorni odbor "Tržnice" odredio naknade koje prodavci treba da plaćaju za ulaz i dovezenu robu. Građani su zbunjeni pošto nadležni ne pojašnjavaju da li će to ostati parking i u koje vreme će tu moći da ostavljaju automobile. Znak sa informacijama o parking zoni je uklonjen i postavljena je tabla na kojoj piše “Za potrebe JKP Tržnica”.

    (44) detaljnije
  • unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 20

    Zakupci sa niškog Kvantaša opet odustali od štrajka, pridružili se “nelegalnim prodavcima” kod Rovčeta

    Nakon što su više puta odlagali protest i štrajk glađu, koje su najavljivali zbog vanpijačne prodaje, zakupci sa niškog Kvantaša odložili su i blokadu ulaza na parking kod Rovčeta, pridružili se, kako kažu, “nelegalnim prodavcima” i počeli da prodaju robu zajedno sa njima.

    (17) detaljnije
  • unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 20

    Prodavci sa niškog Kvantaša najavljuju blokadu ulaza na parking kod Rovčeta "nelegalnim prodavcima"

    Nezadovoljni time što je, kako kažu, gradonačelnica Niša dozvolila prodaju robe na parkingu kod Rovčeta, zakupci na Kvantaškoj pijaci blokiraće ulaz u Rovče u noći između nedelje i ponedeljka, odnosno između 2. i 3. aprila. To su odlučili nakon što su više puta najavljivali protest i štrajk glađu, pa zatim od toga odustajali.

    (9) detaljnije
  • trg kralja milana 4 foto todorović

    Šta Grad Niš planira od tendera u februaru: Azil za pse, kula na Paliluli, Rovče, vrtić u Trupalu

    Prihvatilište za životinje, vrtić u Trupalu, rekonstrukcija Bulevarske pijace, obnova kule na Paliluli i uređenje Rovčeta - neke su od stavki za koje iz niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj najavljuju tendere. Cene i rokovi sada nisu navedeni, ali planiraju da sa tim javnim nabavkama počnu krajem februara.

    (9) detaljnije
  • rovce-rukomet-foto-vladimir-arsenijevic-muski

    Pre 65 godina otvoreno Rovče, simbol niškog sporta - ponovo zapušteno i na meti vandala

    Stadion za male sportove "Omladina", popularno Rovče, svečano je otvoren 14. septembra 1957. godine u Nišu, kada je bio organizovan dvodnevni turnir u malom rukometu na kome su učestvovale ekipe iz Niša, Prištine, Leskovca, Zaječara i Aleksinca. Gradili su ga sportisti na radnim akcijama, a nakon godina propadanja, tereni su rekonstruisani. Nažalost, prepušteno samo sebi, na udaru vandala, slika današnjeg "hrama sporta" je ružna i poražavajuća za Niš i sport.

    (2) detaljnije
  • Parking

    Parking kod "Rovčeta" počinje da se naplaćuje od 16. novembra

    Parkiralište iza glavne autobuske stanice u podnožju zidina niške Tvrđave koje su do sada građani koristili besplatno, od ponedeljka, 16. novembra plaćaće po ceni druge zone. Kako saopštavaju iz JKP Parking servis, parking je uređen, osvetljen. imaće oko 90 parking mesta.

    (25) detaljnije
  • rovce, jul 2020, foto jv vanja keser 5

    Rovče i posle dva meseca isto, oštećenja niko ne popravlja

    I posle dva i po meseca od kada je polomljen i išaran pleksiglas na koševima, razbijena stakla na svlačionicima, iščupani kablovi za struju, polomljena vrata i pobacano smeće, slika Rovčeta, legendarnog niškog sportskog terena, ostala je ista. Predmet je predat Tužilaštvu, kažu u policiji, a nadležni gradski većnik ne odgovara.

    (9) detaljnije
  • unisten teren u rovcetu, 6 maj 2020, foto jv vanja keser 5

    Vandalizam u Rovčetu - polomljena stakla, vrata, delovi koševa, zapaljen WC

    Polomljen i išaran pleksiglas na koševima, razbijena stakla na svlačionicima, zapaljen WC, iščupani kablovi za struju, polomljena vrata i smeće - slika su koja je zatečena danas u Rovčetu, legendarnom niškom sportskom terenu koje je posle decenija zapuštanja rekonstruisano krajem 2018. godine. Oštećenje objekta je prijavljeno policiji koja traga za počionicima, a kako kaže gradski većnik za sport Branislav Kačar, Grad će sanirati štetu, ali apeluje na građane da čuvaju sportske terene.

    (41) detaljnije
  • zigosani u reketu 2, foto lj j 3

    "Žigosani" u Rovčetu - u Nišu počelo snimanje druge sezone popularne serije

    Rovče, Obrenovićeva ulica, Tvrđava, deo centra "kod konja", Kazandžijsko sokače, pojedine niške kafane, restorani i hoteli biće deo priče druge sezone domaće serije "Žigosani u reketu". Pet epizoda, koje će biti emitovane početkom sledeće godine, prema najavama, snimaju se u Rovčetu, a glumačka ekipa i ljudi iza kamera jednoglasni su u oceni da im je lepo u Nišu.

    (3) detaljnije
  • rovče

    Grad Niš ignorisao naloge da poruši nelegalno građene tribine u Rovčetu

    Tribine oko sportskih terena u Rovčetu u niškoj Tvrđavi rekonstruisane su bez građevinskih dozvola, potvrđuje dokumentacija niške građevinske inspekcije. Iako je inspekcija u januaru 2018. zbog toga naložila rušenje izgrađenih objekata, Grad to nije učinio, već ih je legalizovao. Međutim, oni koji su to učinili kažu da se legalizacija odnosi samo na ono što je građeno do novembra 2015, a ne na radove koji su izvođeni u periodu rekonstrukcije.

    (16) detaljnije
  • rovče

    Niškoj inspekciji naloženo da objavi rešenja o rušenju terena u Rovčetu

    Nakon što su u niškom Sekretarijatu za inspekcijske poslove odbili da Južnim vestima dostave naloge za rušenje i obustavu radova na terenima u Rovčetu u niškoj Tvrđavi, kao i rešenje o ozakonjenju, Poverenik za informacije od javnog značaja im je naložio da to učine u najkraćem roku.

    (5) detaljnije
  • rovče

    Ministarstvo građevine tvrdi da su tereni u Rovčetu morali da budu srušeni

    Dok su u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) objasnili da su sportski tereni u Rovčetu u niškoj Tvrđavi ozakonjeni juna 2018, kada je građevinska inspekcija i donela rešenje o rušenju od koga se odustalo, u Ministarstvu građevine tvrde da takva procedura nije po propisima. U Sekretarijatu za ozakonjenje i za inspekcijske poslove ne odgovaraju novinarima i još skrivaju sva rešenja vezana za rekonstrukciju Rovčeta.

    (8) detaljnije
  • policija

    Nišlija pao s bedema Tvrđave i poginuo

    Muškarac iz Niša pao je danas oko 14 sati sa bedema Tvrđave, navode iz policije, pa je izdahnuo na putu do Kliničkog centra. Tragedija se dogodila na parkingu kod Rovčeta, ispod bedema na strani Tvrđave kod autobuske stanice.

    (5) detaljnije
  • rovče

    Niška inspekcija odbija da dostavi informacije o terenima u Rovčetu

    Iako je potvrđeno da su tereni u Rovčetu u niškoj Tvrđavi građeni bez dozvole i da su inspektori naložili rušenje, sva dokumenta koja dokazuju kako se to dogodilo i ko je odgovoran u Sekretarijatu za inspekcijske poslove pri niškoj Gradskoj upravi odbili su da dostave novinarima. Objašnjenje - zahtev je “neosnovan”.

    (8) detaljnije
  • rovče

    Rovče u niškoj Tvrđavi rekonstruisano bez dozvola

    Novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo su neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju. Dok u KLERP-u tvrde da im dozvola nije ni bila potrebna, u Sekretarijatu za izgradnju Niša kažu da su bez dozvole mogli samo da sređuju postojeće objekte.

    (12) detaljnije
  • Zatvpreno Rovče

    Radilo svega mesec dana - Rovče pod katancem do proleća

    Nešto više od mesec dana nakon pompeznog otvaranja, teren Rovče u Tvrđavi je zatvoren, kažu nadležni, zbog "zimske sezone". Katanac je na ulazu od 10. novembra i biće sve do 15. aprila, iako takav potez niti je bio najavljen, niti je praksa zaključavati otvorene terene.

    (14) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: