Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 14. 3. 2024.

| Sport

Rovče dobilo još jedno obećanje za sređivanje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rovce 8, foto jelena misic
Rovče još čeka svoj stari sjaj; foto: Jelena Mišić

Avgusta prošle godine započeti radovi, tokom jeseni nastavljeni, ali još nezavršeni - stadion za male sportove “Omladina”, popularno Rovče i dalje čeka ponovnu rekonstrukciju i Sportski savez Niša čije prostorije će tamo biti prebačene. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će nastaviti sa radovima, a da će deo novca koji je ostao od Kupa Radivoja Koraća biće uloženo u sređivanje ovog sportskog objekta.

rovce 15 foto jelena misic Rovče još čeka svoj stari sjaj; foto: Jelena Mišić Novo sređivanje Rovčeta, čija je prethodna rekonstrukcija bila najavljena 2016. godine, a završena oktobra 2018. godine, ponovo je na dnevnom redu. Radovi u nekada važnom sportskom objektu, sada zapušten i na meti vandala, počeli su avgusta prošle godine.

Tada je tartan podloga na terenima sklonjena, a radove preuzeo Sportski savez Niša. Nastavak radova očekuje se i ove godine, a novac će biti, kao i prošle godine, odvojen nakon što se podvuče crta o organizaciji Kupa Radivoja Koraća, kaže gradonačelnica.

Sportski savez Niša je delom sredio Rovče i mi nastavljamo i ove godine. Uskoro ćemo imati veliku konferenciju sa presekom šta ćemo zapravo uraditi posle velikog Kupa Radivoj Korać. Da li smo zaključili ili nismo, to ćemo videti, da li je ta sportska manifestacija samoodrživa. Znate da smo uložili 11 miliona za tu manifestaciju. Videćemo, kada završimo finansijski presek, koliko smo uslovno rečeno zaradili od prodaje karata i šta ćemo uraditi sa tim novcem. Deo će svakako otići za završetak Rovčeta, kao što je prošle godine deo od Kupa otišao na uređenje Rovče i Rovče je mesto koje želimo, pre svega, da damo mladima, mladim ljudima koji se bave sportom i naravno da preselimo Sportski savez kako bi to mesto bilo osigurano od svega što može da usledi, vandala, provala i tako dalje - kaže Sotirovski.

rovce 6, foto jelena misic Rovče još čeka svoj stari sjaj; foto: Jelena Mišić Podsetimo, 14. septembra 1957. godine u Nišu je svečano otvoren Stadion za male sportove “Omladina”. Nekada hram niškog sporta, do danas zapušten i na meti vandala.

Rekonstrukcije terena prvobitno je završena oktobra 2018. godine, a dve godine potom Rovče se našlo na meti vandala. Tadašnji većnik za sport Branislav Kačar najavio je da će Grad sanirati štetu i apelovao na građane da čuvaju sportske terene.

Projekat izgradnje Rovčeta, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike vredan je 60 miliona dinara. A slike terena bile su i u drugoj sezoni domaće serije "Žigosani u reketu".

Istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    18:40 // 14. 3. 2024.

    Bice bice... Mislim, ugradnje, pa kad ga ponovo pohađaju, opet ce pravimo nov.., pa opet tenderi, " narukvica"...

  • Гага

    17:54 // 14. 3. 2024.

    Када се уреде(и заштите)терени,да се уклони онај насип код Видин(Виник)капије и постави адекватан дрвени мост са ланцима и"чекрком".На шта оно личи?!?

  • MIlan

    14:28 // 14. 3. 2024.

    A sta cemo sa tim sto je vec renoviran pre par godina, nikad nije dobio upotrebnu dozvolu, propao, unisten...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: