Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 14. 11. 2018.

| Sport

Radilo svega mesec dana - Rovče pod katancem do proleća

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Zatvpreno Rovče
Mesec dana proteklo između otvaranja i zatvaranja Rovčeta; foto: E. M.

Nešto više od mesec dana nakon pompeznog otvaranja, teren Rovče u Tvrđavi je zatvoren, kažu nadležni, zbog "zimske sezone". Katanac je na ulazu od 10. novembra i biće sve do 15. aprila, iako takav potez niti je bio najavljen, niti je praksa zaključavati otvorene terene.

Rekonstruisani tereni trebalo je da služe mladima, sportistima i građanima, kako je to na njihovom otvaranju rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ali očito se ovo odnosi samo na period kada je kalendarom predviđeno lepo vreme.

Iako se na sportskim terenima često i po mnogo hladnijem vremenu mogu videti rekreativci, nadležni to nisu imali u planu i za Rovče, niti su se obazirali na to što vreme nije uobičajeno novembarsko.

To što je danas 15 stepeni, ne znači da će biti i sutra - rekli su iz Kabineta gradonačelnika Niša.

Da tokom zime kultni tereni neće biti otvoreni nije bilo najavljeno, pa se jedan građanin požalio Južnim vestima da je dosta vremena "izgubio" na traženje parkinga u blizini Rovčeta, a onda naišao na katanac. Ljajić Kačar I ministar Rasim Ljajić bio na otvaranju Rovčeta; foto: Vanja Keser

Nije najavljeno ni da bazeni otvoreni ne rade zimi, ali će plivanja za Bogojavljenje biti u bazenu. Neke stvari ne moraju da se kažu, Rovče kao kompleks ne radi zimi - kažu iz Kabineta gradonačelnika.

Da je problematična i okolina Rovčeta, skrenuo je pažnju i odbornik koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović.

Sportski tereni Rovče, po lepom vremenu, kada je neradni dan, odišu neprijatnim mirisom fekalija, a nečistoća i đubre su vidljivi oko ograde. Umesto graje sportista, zatekli smo samo katanac, ne može ni da se uđe - rekao je Jovanović.

Podsetimo, prva faza rekonstrukcije terena, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, najavljena je 2016. godine, a završena pre nešto više od mesec dana. Projekat je vredan 60 miliona dinara, a za drugu fazu predviđeno je postavljanje refletkora, video-nadzora, atletske staze za trčanje i alarmnog sistema.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    05:33 // 16. 11. 2018.

    Ovde je teren iza katanca,a vecnik Kacar je bio iza brave,tako da svi srecni i zadovolni,pogotovu botovi,sto pisase da je dobar decko i
    unapredio sve klubove.

  • Steff

    10:13 // 15. 11. 2018.

    Ako nije u planu da ga komunalna policija čuva onda i treba da se zaključa, jer svi znamo šta bi se dešavalo tamo van sezone...

  • Oparenko

    02:29 // 15. 11. 2018.

    Koja je logika da se otvori Rovče na mesec dana pred zimu i to ne dozvoli svima da imaju pristup terenima iako je najavljivano da je slobodno za gradjane..sledi hladan period i uništavanje terena od vremena a onda na proleće i svečano otvaranje polovnog terena. Žurilo se samo da se teren što pre napravi i uzmu pare u džep.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: