Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 17. 10. 2016.

| Sport

“Rovče” u niškoj Tvrđavi dobija novo ruho

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Rovče---FB-profil-Davorina-Dinića.jpg
Duže od decenije "Rovče" prepušten zaboravu; foto: FB profil Davorina Dinića

Napušteni i oronuli tereni u "Rovčetu" koji su nekada Nišlijama služili za rekreaciju biće renovirani i prilagođeni za takmičenja, pripreme klubova i rekreaciju u 3 faze, a prva će početi u 2017. godine i koštaće oko 50 miliona dinara, rekao je gradski većnik za sport Branislav Kačar.

Rovce-projekat2---B.-K. Košarkaški tereni i svlačionice deo prve faze rekonstrukcije; foto: B. K.

On je sa državnim sekretarom u Ministarstvu omladine i sporta Predragom Peruničićem u nedelju obišao terene u niškoj Tvrđavi i predočio mu projekat “Rovče za mlade” koji Grad planira da realizuje u 3 faze.

Cilj gradskog rukovodstva je da oživi napuštene i oronule terene u Rovčetu, koji su nekada Nišlijama služili za rekreaciju, a koji su više od decenije, u jako lošem stanju. Prva faza obuhvata košarkaške terene sa tribinama i svlačionicama, druga se odnosi na sređivanje odbojkaških terena, dok treća obuhvata fudbalski teren i atletsku stazu - istakao je Kačar.

Kačar-i-Peruničić---D.-S.-K. Peruničić obećao pomoć ministarstva; foto: D. S. K.

Kačar je potvrdio da će prva faza rekonstrukcije početi početkom 2017. godine, da će trajati čitave godine, a koštaće oko 50 miliona dinara. Ona će delom biti finansirana iz budžeta Grada, a delom iz donacija i istakao da će da od ministarstva dobiti tartan stazu koja je najskuplja.

Peruničić je obećao da će nadležno ministarstvo učiniti sve kako bi pružilo Gradu podršku za realizaciju projekta preuređenja ovog sportskog kompleksa ne bi li se on što pre stavio u funkciju i naglasio da je cilj ministarstva da se omasovi rekreativni sport.

Realizacijom ovog projekta bili bi obezbeđeni novi tereni za rekreaciju, pripremne i takmičarske aktivnosti, za školu odbojke, rukometa, košarke, gimnastike i atletike.

Rovce-projekat-3---B.-K. Gimnastičarske sprave biće deo projekta; foto: B. K.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola paralidis

    20:14 // 28. 7. 2020.

    2020 godina. ni isprekidana linija nije pravilno uradjena. okolo korov otrovne biljke reptili. wc ruiniran ali zato fekalije svuda oko terena. glavna autobuska stanica. centar grada. svaka vam cast i nek vam je na istu svi vi koji ste ga renovirali

  • Dragan Mladenović

    07:33 // 19. 10. 2016.

    Organizujte i nekoliko dobrovoljnih radnih akcija - zaposleni u gradskoj upravi, kojih ima puno, sigurno će se odazvati u velikom broju a akcija može da se pokrene i u školama. Ja sam kao školarac učestvovao u čišćenju tvrdjave upravo na tim radnim akcijama.

  • blackburn

    05:05 // 18. 10. 2016.

    Ovih dana,kako je Vlada u Nisu,barata se recima"trebalo bi"!Znaci,ne lipsi magarce,do zelene trave! Niko da kaze,pocinjemo za 10,dana,zavrsavamo do N.Godine...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: