Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 25. 4. 2021.

| Sport

Rukometaši Dubočice golom u poslednjim sekundama meča poraženi u Kostolcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
dinamo dubocica
Poraz Leskovčana u samom finišu; Ilustracija; foto: ARKUS liga

Nisu uspeli rukometaši leskovačke Dubočice da stignu do boda na neugodnom gostovanju u Kostolcu, pošto je Rudar u 9. kolu plej-ofa slavio rezultatom 27:26 (16:9). Pobedonosni gol za domaću ekipu nekoliko sekundi pre kraja meča postigao je direktno sa centra Nenad Nedeljković jer je gol Leskovčana bio prazan.

Posle neuspešnog finiša prošle nedelje u komšijskom derbiju protiv Železničara, kada je mladi Simić promašio šut za pobedu, još jedna neizvesna završnica koštala je tim Saše Pejčića bodova.

Od samog starta meča ekipa Rudara bila je mnogo odlučnija, pa su već u 11. minutu poveli rezultatom 7:2. Pokušao je trener Dubočice tajm-autom da prodrma svoju ekipu, ali u tome nije uspeo, pa je razlika do kraja prvog poluvremena rasla do maksimalnih 7 golova prednosti (16:9).

Nije dobro počeo ni nastavak meča za ekipu iz Leskovca, pošto je odmah na startu drugog dela Atanasković zaradio direktan crveni karton. Ipak "Vukovi" se nisu predavali krenuli su polako da smanjuju prednost domaćina, a u 43. minutu na semaforu je stajalo 20:17. Uspevali su igrači Rudara da odolevaju naletu Dubočice zahvaljujući Murini i Đukiću, ali je nezaustavljivi Vojvodić na drugoj strani na četiri minuta do kraja meča svom timu doneo poravnanje.

U poslednji minut utakmice se ušlo sa golom prednosti za ekipu Rudara, a imali su napad da praktično reše utakmicu, međutim sudije su dosudile prekršaj u napadu pa je Pejčić uzeo poslednji minut odmora kako bi njegova ekipa stigla do boda. Pošto su imali igrača manje na terenu, odlučeno je da se poslednji napad igra bez golmana. Vojvodić je nakon prekršaja dobio loptu, pogodio gornji levi ugao golmana Vukovića, ali je na semaforu ostalo 5 sekundi i igrači Dubočice nisu na vreme izvšili zamenu, pa je gol ostao prazan i Nedeljković je direktno s centra doneo svom timu drugu pobedu u doigravanju. Na taj način su se Kostolčani došli do nova dva boda i revanširali se Dubočici za poraz u Leskovcu.

Nakon nekompletnog 9. kola tim iz Leskovca je ostao na 5. mestu sa 6 osvojenih bodova, dok je ekipa iz Kostolca stigla do deobe 6. mesta sa Dinamom iz Pančeva, koji će danas gostovati u Kragujevcu ekipi Radničkog. U ostalim utakmicama ovog kola, Železničar je u Novom Sadu poražen od šampiona, ekipe Vojvodine, dok je u derbiju kola Partizan savladao ekipu Metaloplastike i domagao se 2. mesta na tabeli.

Narednog vikenda zbog uskršnjih praznika i EHF nedelje utakmica u Arkus Superligi neće biti, a prvenstvo se nastavlja 8. maja kada će Dubočica u svojoj hali dočekati Vojvodinu.

Arkus Superliga, plej-of 9. kolo: Rudar - Dubočica 27:26 (16:9)

Dvorana: Sportska hala Kostolac;

Sudije: Ivan Mandić - Nemanja Kovačić (Novi Sad)

Isključenja: Rudar: 12 minuta; Dubočica: 14 minuta;

Rudar: Vuković (10 odbrana), Murina 6, Merdović, Tica 2, Savkovvić, Pančić, Ristić 3, Dimitrijević, Đukić 5, Stanković, Đorđević, Dimitrijević, Nedeljkov 1, Tatari 1, Nedeljković 9;

Dubočica: Gašić (3 odbrane), Cvetanović, Simić 1, Nikolić 2, Radulović 1, Marinković, Pavle Pavlović, Aleksandar Pavlović, Mađar, Mitrović 2, Zlatanović (4 odbrane), Matović 6, Atanasković, Erić, Vojvodić 9, Radović 3;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: