Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 23. 12. 2021.

| Sport

Rukometaši Dubočice plej-of počinju protiv Metaloplastike, protivnik u pretkolu Kupa Topličanin

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
RK Dubočica
Utakmica u Kupu starih rivala biće odigrana početkom februara; foto: M. M.

Nakon što su završili na 2. mestu takmičenje u B grupi, rukometaši Dubočice obezbedili su sebi mesto u plej-ofu, a prvi protivnik 12. februara u Leskovcu će im biti šabačka Metaloplastika. Leskovčani će nedelju dana ranije igrati i pretkolo Kupa protiv Topličanina u Prokuplju, a svog protivnika u istom takmičenju dobile su i rukometašice Topličanina koje će dočekati superligaša, ekipu Mladosti iz Nove Pazove.

Bez većih problema, sa 11 pobeda, 2 remija i samo jednim porazom rukometaši Dubočice završili su regularni deo prvenstva, a od 12. februara do 28. maja, kada će biti završen plej-of, odigraće još 14 utakmica sa najjačim timovima. Prvi protivnik biće šabačka Metaloplastika, dok ih u 2. kolu očekuje gostovanje kragujevačkom Radničkom.

Iz leskovačkog superligaša i pre početka sezone najavili su borbu za izlazak u evropska takmičenja, a sa uvećanim budžetom u narednoj godini pokušaće da se nađu među prva četiri tima. Glavni pretendent na šampionski tron i ove sezone je aktuelni šampion Vojvodina, a kao njihov najveći konkurent smatra se Partizan.

Bodovi u plej-ofu, za razliku od plej-auta se ne prenose, pa će svi timovi u borbu za tron krenuti od nule.


Duel starih rivala u pretkolu Kupa

Nakon što su osvojili Kup regiona Istok pobedom nad ekipom Smedereva, rukometaši Topličanina za rivala u pretkolu Kupa dobili su leskovačku Dubočicu. Utakmica će biti odigrana u hali ”Zoran Đinđić” u Prokuplju, a termin je 5. ili 6. februara.

Ekipa iz Prokuplja trenutno je prvoplasirani tim Super B lige grupe Istok - Zapad pa, ako nastave sa dobrim igrama i u drugom delu sezone, vrlo je moguće da će se stari rivali naredne godine sastati i u Arkus ligi.

S obzirom na prošlogodišnji plasman, rukometaši Železničara izborili su direktan plasman u četvrtfinale, pa će svog protivnika saznati nakon što sve utakmice pretkola budu odigrane.

Prokuplje je ove godine objedinilo regionalne pobednike Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji, pa su se u žrebu za pretkolo našle i rukometašice Topličanina, koje se, kao i njihove kolege, takmiče u Super B ligi. One će nedelju dana pre rukometaša odigrati svoj meč, a protivnik timu iz Prokuplja je ekipa Mladosti iz Nove Pazove, koja trenutno zauzima 8. mesto u Superligi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: