Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:39, 4. 1. 2013.

| Sport

Rukometaši Makedonije bolji od Egipta u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-3214.JPG

U kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo rukometaši Makedonije pobedili su Egipat rezultatom 32:28 (18:12) u hali Čair u Nišu pred oko 600 gledalaca.

Rukomet je "otvorio" sportske događaje u niškoj hali Čair. U kontrolnoj utakmici za Svetsko prvenstvo Makedonija je savladala Egipat i tako pokazala da uspesi u ovoj godini nisu slučajni i da u Španiju ide sa velikim ambicijama.

Pred oko 600 ljubitelja rukometa Makedonci su boljim finišima u oba poluvremena došli do pobede od 32:28.

Do 18. minuta vodila se neizvesna utakmica, obe ekipe su pokazale najbolje od onog što imaju. Nakon toga usledio je pad Egipćana i Makedonci su tada napravili seriju od 7:0 i poveli sa 17:10 u 26. minutu. Činilo se da će Egipćani biti "lak plen" pošto je na poluvremenu bilo 18:12 za Makedoniju.

Odmor je prijao predstavnicima afričkog kontinenta na Svetskom prvenstvu i mini-serijom od 3:0 smanjili su razliku na 18:15 u 35. minutu. 

U 40. minutu Makedonci su vodili sa 22:18, ali su za 2 minuta Egipćani stigli na 22:21. U 52. minutu usledilo je izjednačenje od 25:25.

Do 55. minuta se igralo "poen za poen", a onda su makedonski igrači preko Dejana Manaskova u 59. minutu vodili sa 31:27 i bilo je jasno da je niška dvorana više prijala južnim susedima.

U subotu, 5. januara od 18:30h u hali Čair igraju Srbija i Makedonija kontrolni meč, a ulaz je besplatan. Karte za ovu utakmicu možete podići na blagajni hale Čair.

MAKEDONIJA - EGIPAT 32:28 (18:12)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 600 

Sudije: Dušan Stojković i Nenad Nikolić

MAKEDONIJA: Nikola Mitrevski 6 odbrana, Mitko Stoilov, Dejan Manaskov 5, Stojanče Stoilov 2, Kiril Lazarov 7 (4 sedmerca), Ace Jonovski, Branislav Angelovski 2, Vladimir Tenelkov 1, Filip Mirkulovski 4, Velko Markoski, Zlatko Mosjoski 1, Borko Ristovski 7 odbrana, Nikola Markoski 1, Naumče Mojsovski 6, Vančo Dimovski, Goce Georgijevski, Filip Lazarov, Goce Ojleski 2, Milan Levov 1, Zlatko Daskaloski.

Sedmerci: 4/5
Isključenja: 8 minuta

EGIPAT: Mostafa Hassan Hendawy 4 odbrane (1 sedmerac), Moheyeldin Aly Elswaidy 1, Khalil Abdel Monem Khalil 1, Ahmed Ibrahim Ramadan 1, Hassan Mahmoud Ibrahim 3, Mahmoud Mohamed Nakib Bakir 3 odbrane, Abdelrahman Sayed Amer 4 (1), Essam Eldin Abdelsadek Youssef, Hesham Ahmed Elbasyouni, Alaa Esayed Hashem 2, Gamal Mohamed Albaioumy Haggag, Mohamed Ibrahim Elmasry, Mostafa Naser Gadallah Elahmar 6 (2), Mohamed Refaat Sakr, Mamdouh Hashem Shabib 2, Zein Elabedin Ali Ismail Mohamed 5, Hisham Mohamed Anis Aly Sanad 2, Ahmed Abouel Fetouh Abdel Razek 1.

Sedmerci: 3/4
Isključenja: 10 minuta

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: