Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:08, 24. 9. 2011.

| Sport

Rukometaši Naisusa savladali Dinamo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG_1330

Rukometaši Naisusa pobedili su Dinamo rezultatom 37:33 (14:17) u drugom kolu Superlige. Niški tim gubio do 37. minuta, ali na kraju preokrenuo rezultat.

Niški rukometaši upisali su prve bodove u ovoj sezoni i to na domaćem terenu uz veliku podršku sa tribina. Naisus je počeo loše, promašaji su se ređali, a odbrana nije bila na visini zadatka. Dinamo je poveo sa 3:0 u 6. minutu, a dva minuta kasnije je imao prednost od 5:1. Nije pomogao ni rani tajm-aut Tute Živkovića da se niški rukometaši probude. Najveću prednost gosti iz Pančeva imali su u 15. minutu kada je rezultat bio 11:5. Uspevali su domaći da se približe, ali ne i da preokrenu rezultat. Nade je održavao Milosavljević koji je odbranio i jedan sedmerac. U 27. minutu pri rezultatu 12:15 Brnjas je presekao napad gostiju, ali je Ljubenović odbranio zicer Veljkoviću. Na kraju poluvremena bilo je 17:14 za Pančevce.

Šta god da je trener Naisusa Zoran Tuta Živković rekao svojim igračima, delovalo je. Stanković, Veljković i Vasiljević predvodili su napade Naisusa i doneli izjednačenje u 36. minutu kada je bilo 19:19 i to uz igrača manje. Uz odličnu igru u odbrani, napad je bolje funkcionisao. U 38. minutu domaći su prvi put poveli i od tada nisu ispuštali vođstvo. Najviše je doprineo tome golman Ćućuz nakon čijih odbrana su precizni bili Stanković, Brnjas i Vasiljević. Niški rukometaši su  nastavili da igraju dobro i kada su imali igrača manje, kada su postizali lako postizali golove. U 49. minutu Brnjas je dobio crveni karton zbog starta, ali to nije ni malo poremetilo igrače Naisusa. U 57. minutu imali su plus 5. Niški rukometaši su imali veliku podršku sa tribina u sali OŠ "Mika Antić".

- Pubeda nam puno znači, kako mlađim igračima, tako i nama iskusnijim. Prvo poluvreme smo loše počeli, oni su vodili igru. U drugom smo ispoštovali što nam je rekao trener Živković. Zaslužili smo pobedu - rekao je Aleksandar Stanković, rukometaš Naisusa.

U narednom kolu Naisus gostuje Radničkom u Kragujevcu.

Naisus: Pavlović, Milosavljević 5 odbrana (1 sedmerac), Ćućuz 8 odbrana (2), Jovanović, Đurić 5, Milošević 2, Vasiljević 8 (4), Anđelić, Veljković 8, Mađar, Đukić, Pavlović Pavle, Basarić, Stanković 8, Brnjas 4, Tomić 2.

Sedmerci: 5/6
Isključenja: 8 minuta

Dinamo: Ljubenović 3 odbrane (1), Pejčinović 12 odbrana, Drobnjak, Cvetković, Komlanov 11, Kovačević 4 (3), Lazić 5, Petrović, Čizmarov, Golubović 2, Radosavljević, Milosavljević 9 (2), Bošković 1, Padežanin, Vuković, Ervaćanin.

Sedmerci: 5/8
Isključenja: 8 minuta

Ostali rezultati:

Partizan - Obilić 40:31 (20:17)
Vojvodina – PKB 27:27 (15:14)
Rudar - Napredak 30:30  (17:16)
Kolubara - Smederevo DU-Integral 30:21 (15:12)
Crvena zvezda - Jugović Unimet
Požarevac - Radnički
Crvenka Jafa - Metaloplastika
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: