Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 31. 10. 2012.

| Sport

Rukometaši Srbije igraju sa Rusima u Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rukomet

Večeras od 20:30h u hali Čair u Nišu rukometna reprezentacija Srbije dočekuje Rusiju u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine.

Posle skoro godinu dana rukometna reprezentacija Srbije se vraća u Niš gde će večeras da dočeka Rusiju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Nišlije će imati priliku na terenu da vide i svog sugrađanina Darka Đukića, krilo Železničara. Đukić još nema 18 godina, a za seniorsku repreznetaciju je debitovao u prijateljskim utakmicama sa Nemačkom.

- Đukić je dobio šansu, na njemu je sve. Šansu će dobijati, a na tome koliko su radni, vredni i spremni da se razvijaju kako treba od toga će zavisiti njihova reprezentativna budućnost. Dovoljan podsticaj za mladog igrača je kada ga u 17,5 godina pozoveš u A reprezentaciju i on odigra kvalitetne dve utakmice. Teško je moglo nekom da padne na pamet da to dete koje još nema 18 godina - istakao je Veselin Vuković, selektor Srbije.

Darko Đukić u Železničaru igra na mestu desnog krila i tu ulogu će imati i u reprezentacije.

- Što se mene tiče, on je reprezentativno krilo. Na beku nemam potrebe da ga probam na beku jer ima dosta kvalitetnih bekova na toj strani - dodao je Veselin Vuković.

Utakmica je večeras od 20:30h u hali Čair.


"Nije samo Niš Srbija"

Niš je uvek bio omiljena baza srpskim rukometašima i ovde su uvek imali veliku podršku sa tribina. Zbog pravila Evropske rukometne federacije, Srbija nije mogla da igra u grupi na Evropskom prvenstvu u Čairu. Ipak, Niš neće biti jedini grad koji će gledati srpske rukometaše.

- Naša ideja je da kao reprezentacija Srbije igramo po Srbiji. Ne želimo ni da Niš bude stalna baza. Nije samo Niš Srbija, niti je samo Beograd Srbija. Imamo u planu da pripremne utakmice za Svetsko prvenstvo odigramo u Novom Sadu ili mom Šapcu gde reprezentacija nije igrala preko 20 godina - kaže Vuković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: