Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 5. 1. 2013.

| Sport

Rukometaši Srbije pobedili Makedoniju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG-3217.JPG

U punoj hali Čair u Nišu rukometaši Srbije pobedili su Makedoniju rezultatom 26:25 (13:13) u kontrolnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo u Španiji.

Niška hala je još jednom bila srećna za naše rukometaše. Ovde su upisivali mnoge važne pobede, a danas su se još jednom poklonili pred svojom, kako sami kažu, omiljenom publikom. Pred nekoliko hiljada ljubitelja rukometa, srpski rukometaši odradili su važnu kontrolnu utakmicu pred svetski šampionat,

Srpski rukometaši su počeli dobro, Nišlija Ivan Gajić je na početku odbranio zicer i pokazao da je nepravedno zapostavljen psolednjih 6 godina u reprezentaciji. Naši su poveli sa 3:0 u 4. minutu i do 19. minuta imali prednost do 3 gola. Od 21. do 30. minuta naši nisu uspeli da daju nijedan gol, pa su Makedonci iskoristili priliku da povedu sa 12:11 u 29. minutu.

U drugom poluvremenu se igralo gol za golom, naši su nošeni navijanjem sa tribina Čaira u 56. minutu poveli sa 24:23 i do kraja nisu ispustili vođstvo. Na kraju, 26:25 je rezultat koji nije toliko bitan, koliko je bitno da se ekipa dobro spremi za Svetsko prvenstvo.

- Veliki značaj ima ova utakmica za obe ekipe. Dobro smo počeli, prvi talas je besprekorno funkcionisao. Posle smo i mi, i oni vodili. Bila je prilika da se iskoriste svi igrači, možemo biti zadovoljni. I sutra treba da igramo u istom smislu i da se formira tim od 16 igrača i da budemo spremni za 11. januar - rekao je Momir Ilić, kapiten srpske ekipe.

Makedonci su juče u hali Čair pobedili Egipat, ali danas nisu mogli sa našim rukometašima da izađu na kraj.

 

- Došli da odigramo dva kvalitna meča pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Mislim da smo igrali sa 100%, ali smo se ipak čuvali od povreda i da se sačuvamo za Svetsko prvenstvo. Bila je izjednačena utakmica, Srbija ima kvalitet, što je pokazala u poslednjih 5 minuta. Mi smo se opustili, oni su to iskoristili. Mislim da smo se spremili za početak Svetskog prvenstva i nadam se da ćemo igrati još bolje i očekujem da što više ekipa sa Balkana uđe u drugi krug - izjavio je Borko Ristovski, golman Makedonaca.

Svetsko prvenstvo počinje 11. januara, a traje do 27. januara u Španiji.

SRBIJA - MAKEDONIJA 26:25 (13:13)

Hala Čair, Niš

Gledalaca: 4.000

SRBIJA: Miloš Dragaš 1, Žarko Šešum 2, Marko Vujin 2, Ivan Nikčević 3, Marko Krsmančić, Alem Toskić 4, Darko Stanić 9 odbrana, Momir Ilić 4 (1 sedmerac), Bogdan Radivojević 3, Ivan Gajić 7 odbrana (1 sedmerac), Rajko Prodanović 1, Nemanja Ilić 1, Nenad Vučković 3, Uroš Mitrović, Nemanja Zelenović, Ivan Stanković, Draško Nenadić, Petar Nenadić 1, Mijailo Marsenić.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 8 minuta

MAKEDONIJA: Nikola Mitrevski 5 odbrana, Mitko Stoilov, Dejan Manaskov 5, Stojanče Stoilov 2, Kiril Lazarov 10 (6 sedmerca), Ace Jonovski, Branislav Angelovski, Vladimir Tenelkov, Filip Mirkulovski 1, Velko Markoski, Zlatko Mosjoski, Borko Ristovski 4 odbrane, Nikola Markoski, Naumče Mojsovski 1, Vančo Dimovski 1, Goce Georgijevski 2, Filip Lazarov 1, Goce Ojleski, Milan Levov 1, Zlatko Daskaloski.

Sedmerci: 7/8
Isključenja: 8 minuta

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja Ilic

    22:47 // 7. 1. 2013.

    Prvo ja nisam niciji sin! Drugo znam vise nego ti! Trece moji su preci dali zivot za ovu zemlju i ne vredjaj ih! Cetvrto imam 23 godine studiram prava i vikacu i dracu se sta hocu i kad hocu i niko mi to nece zabraniti!

  • Android

    01:27 // 7. 1. 2013.

    Super vest! A sad da uhvatim priliku da u okviru ovog komentara za molim Juzne vesti da konacno naprave ANDROID APLIKACIJU! Imacete mnogo vecu posetu sajtu, i bicete citaniji! Poz

  • MN

    17:19 // 6. 1. 2013.

    tako je prave srbende,svadjajte se oko gluposti.i mi i grci i makedonci smo pravoslavci,braca.nas neprijatelj,zajednciki,su siptari,i dok se god glodjemo oko sitnioca medjusobno,oni ce da se sire po nasim zemljama,a mi cemo biti manjine u nasim rodjenim,maticnim zemljama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: