Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:24, 31. 10. 2012.

| Sport

Rukometaši Srbije pobedili Ruse u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
reprezentacija
Foto: Marko Pekić

U punoj hali Čair rukometaši Srbije pobedili su Rusiju rezultatom 30:29 (15:12) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine.

Niš se opet pokazao kao srećan za naše najbolje rukometaše. Na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija je pred oko 5.000 gledalaca u hali Čair pobedila jaku Rusiju sa 30:29.

Rusija je povela golom Igropula u prvom minutu, ali je srpska reprezentacija uspela da izjednači pogotkom Žarka Šešuma. Tek u 10. minutu Srbija je prvi put povela i do kraja prvog dela igre gosti nisu uspeli da preokrenu. Serijom od 3:0 od 17. do 22. minuta selekcija Srbije je prelomila rezultat u prvom poluvremenu. Do kraja je uspevala da održi razliku od 3 gola i da na odmor ode sa 15:12.

Zaliha je bila dobra, ali nedovoljna da se naši rukometaši opuste. To se i dokazalo na početku drugog poluvremena kada su naši rukometaši za 9 minuta postigli samo gol, a Rusi uspeli da preokrenu i povedu sa 18:16. U 42. minutu ruski igrači su vodili sa 20:17, ali su naši rukometaši nošeni ogromnom podrškom sa tribina do 46. minuta napravili seriju od 4:0 i vratili vođstvo (21:20).

Pri rezultatu 21:21 Ivan Nikčević je imao priliku da donese prednost Srbiji, ali je njegov udarac iz sedmerca odbranio Oleg Grams. Ipak, dobrom odbranom i golovima Ivana Stankovića i Mijajla Marsenića Srbija je povela sa 23:21 i tako vratila potrebno samopouzdanje i red u svojoj igri.

Nije pomogao ni tajm aut Rusima. Kod 24:23 za srpske rukometaše Rusi su imali kontru, ali je majstorskom odbranom Darko Stanić još jednom pokazao zašto je među najboljim golmanima.

U poslednjih 10 minuta Srbija je imala bar gol prednosti, a čvrstom odbranom i sjajnim napadom do kraja Srbija je upisala i prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti u Danskoj 2014. godine.

- Zahvalio bih se niškoj publici na divnoj podršci, bili su naš igrač više. Odigrali smo 60 minuta maksimalno. Borbeno smo došli do pobede. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu - rekao je Ivan Nikčević, reprezentativac Srbije.

Niška publika je imala priliku da vidi i igrača Železničara Darka Đukića.

SRBIJA - RUSIJA 30:29 (15:12)

Hala Čair u Nišu

SRBIJA: Dragan Marjanac, Miloš Dragaš, Žarko Šešum 8(1) Marko Vujin 3(1), Ivan Nikčević 5 (4), Marko Krsmančić 2, Darko Đukić, Alem Toskić 2, Darko Stanić 10 (1) odbrana, Nemanja Ilić, Nenad Vučković 1, Uroš Mitrović, Ivan Stanković 2, Petar Nenadić 6, Luka Mitrović, Mijajlo Marsenić 1.

Sedmerci: 6/8
Isključenja: 8 minuta

RUSIJA: Oleg Grams 1 odbrana (1), Aleksander Piškin, Dmitri Kovalev 8 (4), Egor Evdokimov, Pavel Atman 1, Vadim Bogdanov 12 odbrana (1), Sergej Gorbok 5, Dmitri Žitnikov 1, Aleksej Rastvorcev 1, Igor Levšin, Samvel Aslanjan, Mihail Čipurin, Eldar Nasirov, Sergej Šelmenko 1, Timur Dibirov 9, Konstantin Igropulo 3.

Sedmerci: 4/5
Isključenja:12 minuta

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Драган

    11:21 // 4. 11. 2012.

    Молим фотографа да следећу пут слика и остале делове трибина, да се видим и ја.. :D

  • Webb

    11:54 // 1. 11. 2012.

    Fotograf ni jednom nije ubo fokus, sledeci put bar zatvori blendu na jedno f16 da budu bolje fotke :)

  • Nebojša Tanasković

    08:12 // 1. 11. 2012.

    Bravo za publiku. Igra nam baš i nije bila na nivou, ali zato atmosfera...Prava sportska, sa poštovanjem prema protivniku čiji su igrači na pozdrave publike" Rusija, Rusija" odgovorili podizanjem tri prsta. :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: