Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 2. 11. 2011.

| Sport

Rukometaši Srbije spremni za Kup nacija

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rukometasi

Naša reprezentacija će igrati protiv Mađarske u četvrtak, 3. novembra od 18h u hali Čair u okviru prvog kola Kupa nacija. Rukometaši pozdravili navijače ispred Kalče.

Niš opet živi za reprezentativni rukomet i sprema se za Evropsko prvenstvo naredne godine kada će ugostiti 4 velike selekcije. Neće biti srpskih rukometaša kojima je prethodnih godina Niš bio baza i najlepše mesto za igranje utakmica, ali će Nišlije ipak dobiti priliku da gledaju Orlove u renoviranoj hali Čair. U četvrtak, 3. novembra u Čairu će biti održano prvo kolo Kupa nacija kada će Srbija igrati protiv Mađarske, a u drugom meču će se sastati Hrvatska i Češka.

- Evropska rukometna federacija je odredila da igramo mečeve u Beogradu, pa ćemo preko ovog Kupa nacija da vratimo deo duga Nišlijama što ne igramo u Čairu. Nadam se da će biti dovoljno ljudi i da ćemo dobiti podršku kao i uvek u Nišu. Pokušaćemo da se zalaganjem odužimo gradu za sve - rekao je Veselin Vuković, selektor rukometne reprezentacije.

Rukometaši Srbije došli su posle treninga ispred Kalče, gde su postavljeni rukometna lopta, gol i sat koji otkucava do početka šampionata. Oni su pozdravili navijače, slikali se sa njima i najavili da će se na Evropskom prvenstvu boriti za najviši plasman.

- Drago mi je što smo u Nišu, ali mi je žao što nećemo igrati ovde u okviru Evropskog prvenstva, bar jednu utakmicu ovde. Ali, znamo da ćete biti uz nas i nadam se da ćemo se zajedno radovati velikom rezultatu - rekao je okupljenima Marko Vujin, desni bek reprezentacije.

Poslednji put naši rukometaši su igrali u Čairu 12. juna 2010. godine kada su ugostili Češku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tada je pun Čair slavio pobedu, a nema razloga da hala opet ne bude ispunjena do poslednjeg mesta i pozdravi naše rukometaše.

- Već dva, tri dana se spremamo u hali koja izgleda super. Očekujem da će biti popunjena do poslednjeg mesta jer igramo sa dobrom selekcijom Mađarske. Ovo je još uigravanje za Evropsko prvenstvo. Preko su nam potrebne utakmice da se što bolje spremimo. Nadam se da će Nišlije doći i podržati nas protiv Mađara - rekao je Momir Rnić koji je u dresu reprezentacije debitovao baš u Čairu na meču protiv Češke prošle godine kada je postigao i 6 golova.

Posle meča Srbije i Mađarske, od 20h će se sastai selekcije Hrvatske i Češke. Karte za rukometni dan u Nišu koštaju 300 i 600 dinara, a mogu se kupiti preko Internet servisa ticket.rs i u knjižarama Delfi/Laguna, Indigo i Vulkan. Sav prihod će biti uplaćen akciji "Bitka za bebe" da bi se kupili inkubatori za porodilište u Nišu.

Rukometaši posetili izložbu Železničara

Reprezentativci su iskoristili priliku i na poziv uprave RK Naisus posetili su izložbu fotografija i trofeja Rukometnog kluba Železničar koja je u Evropskom kutku.

Rukometaši su se upoznali i podsetili uspeha najuspešnijeg muškog kolektiva iz Niša i time se samo uverili da su se vratili u najveći rukometni grad u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: