Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 3. 2. 2023.

| Sport

Rukometaši Topličanina na startu drugog dela prvenstva gostuju Kikindi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
rk topličanin
Topličani u nastavku prvenstva traži šansu za opstanak u Arkus ligi; Foto: Lj. M.

Nakon eliminacije u pretkolu Kupa Srbije, rukometaši Topličanina ovog vikenda započinju težak posao u drugom delu prvenstva i pokušaj da izbore opstanak u Arkus ligi. Izabranici Zlatka Petronijevića igraju u subotu, 4. februara u Kikindi, gde ih čeka istoimena ekipa, a utakmica počinje od 18 sati.

Podmlađena ekipa iz Prokuplja je pre dva dana završila takmičenje u pretkolu Kupa Srbije, izgubivši od ekipe Šamot 65 rezultatom 33:31, ali prema rečima ljudi iz kluba, oni su već okrenuti prvenstvu i važnoj utakmici protiv direktnog konkurenta za opstanak.

Kikinda je prvi deo završila na desetom mestu sa 7 osvojenih bodova, dva više od nas. Pokušaćemo da ih na startu drugog dela prvenstva iznenadimo, jer bi nam ta pobeda uvećala šanse za opstanak. Težak posao nas čeka, neki igrači su napustili klub, drugi su došli i očekujemo veliku borbu u svim predstojećim utakmicama pa ćemo videti na kraju - kažu u Topličaninu.

U prvom delu prvenstva na startu Arkus lige Prokupčani su savladali ekipu Kikinde rezultatom 28:26 i bila je to prva pobeda Topličanina u najjačem rukometnom takmičenju u Srbiji.

Opstanak u Arkus ligi će im biti otežan i zbog toga što će narednih nekoliko kola kao domaćini igrati najverovatnije u Blacu, jer prokupačka Sportska hala nema grejanje i ne ispunjava uslove za održavanje prvenstvenih utakmica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: