Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 4. 6. 2023.

| Sport

Rukometaši Vranja se duplom pobedom vratili u ARKUS ligu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Rukometna lopta ilustracija flickr
Vranjanci se vratili u elitni rang; ilustracija: flickr/querpass_bilder

Pobedom i u drugoj utakmici finala plej-ofa Super B lige Istok - Zapad, rukometaši Vranja 1957 plasirali su se u ARKUS ligu, najelitniji srpski rukometni rang.

Nakon pobede u prvom meču u Vrnjačkoj Banji (27:26), Vranjanci su ovog puta kao domaćini ponovo savladali ekipu Goč Merkura sa 29:23 i tako su se nakon više od jedne decenije, vratili među najbolje rukometne ekipe u zemlji.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Mujić sa 7 i Pavlović sa 6 golova, a meć je odlučen u drugom poluvremenu kada su Vranjanci došli do prednosti nakon ujednačene igre u prvom delu susreta.

Inače, u regularnom delu prvenstva ekipa iz Vranja izgubila je obe utakmice protiv tima iz Vrnjačke Banje, ali su u odlučujućim mečevima pokazali dobru igru i zasluženo došli do velikog uspeha.

Podsetimo, jug Srbije je ove sezone imao dva predstavnika u ARKUS ligi, leskovačka Dubočica stigla je do istorijskog 5. mesta, dok je Topličanin sezonu završio na pretposlednjem mestu i tako ispao iz lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: