Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 21. 11. 2013.

| Sport

Rukometaši Železničara gostuju u Kostolcu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
nenad-damjanovic,-boban-zivkovic.jpg
Nenad Damjanović na golu Železničara; foto: Narodne novine

U poslednjem kolu prvog dela Superlige rukometaši Železničara gostuju Rudaru i imaju prilikom da pobedom obezbede epitet jesenjeg prvaka. Utakmica je u subotu, 23. novembra u Kostolcu.

Niški rukometaši imaju priliku da u Kostolcu obezbede epitet jesenjeg prvaka Superlige, ali potrebno je da pobedi ekipu Rudara. Igračima Železničara ekipa iz Kostolca je poznata pošto je prošle sezone u prolećenom delu prvenstva, kada je Železničar nakon 8 pobeda i jednog poraza obezbedila remi.

- Očekuje nas mnogo teška utakmica protiv mnogo nezgodne ekipe koja kod kuće igra odlično. Svesni smo kvaliteta protivnika. Ja verujem u moju ekipu i prošla utakmica protiv Spartaka daje nam za pravo da očekujemo dobru i kvalitetnu igru. Nadam se da ćemo konačno biti u kompletnom sastavu i da probamo da se zadržimo na prvom mestu i da budemo jesenji prvaci - rekao je Vladimir Stanojević, trener Železničara.

Posle 10 kola Rudar ima 4 pobede, jedan remi i 5 poraza. Sa 9 bodova Kostolčani se na nalaze na 9. poziciji.

- Imamo snage i mogućnosti da se sa gostovanja u Kostolcu vratimo neporaženi i posle prvog dela prvenstva postanemo jesenji prvaci - kaže Nenad Damjanović, golman Železničara.

Utakmicom sa Rudarom ekipa Železničara završava sa prvim delom Superlige, ali će tokom decembra "Želja" odigrati 3 meča drugog dela prvenstva. Niške igrače očekuju gostovanja Jugoviću i Vrbasu i meč u Nišu sa PKB-om.

- Ostaje nam vrlo specifična situacija, gde imamo tri gostovanja ekipama koje se bore za vrh tabele. Znamo da Rudar igra sjajno, na evropskom nivou. I prošle sezone je bio u vrhu tabele. Ekipa je skoro nepromenjena u odnosu na prošlu godinu. Znamo da je taj teren zaista "vruć", stvarno je nezgodno jer nema vazduha u hali i leti je uključeno grejanje. Imamo veliki motiv za tu utakmicu i imamo za šta da se borimo. Naše je da sačuvamo prvo mesto na tabeli - ističe Boban Živković, kapiten Železničara.

Utakmica u Kostolcu na programu je u subotu, 23. novembra od 19h.

Rastanak sa Vučićevićem

Svi igrači Železničara su spremni za utakmicu sa timom Rudara, a jedino u ekipi neće biti Milana Vučićevića jer je on sporazumno raskinuo saradnju sa niškim klubom.

- On je jedan od najkorektnijih momaka koji je bio u našem klubu. Korektno smo se rastali, on je dobio ponudu stalnog zasposlenja u svom gradu Lazarevcu i jednostavno nismo imali pravo da mu remetimo te planove - istakao je Slobodan Milosavljević, direktor Železničara.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: