Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 19. 3. 2013.

| Sport

Rukometaši Železničara - hit ovog proleća

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ivan-smigic,-zeleznicar.jpg
Ivan Šmigić; foto: Marko Pekić

Niški Železničar je posle 13 poraza u jesenjem delu Superlige, ove godine zabeležio 5 pobeda od 6 mečeva i tako "pobegao" sa poslednjeg mesta.

Najveće i najprijatnije iznenađenje ove kalendarske godine u muškom rukometu je niški Železničar. Završio je polusezonu sa -2 i sa 13 poraza, a proleće počeo kao ekipa koja se bori za titulu. Neki novi "Želja" privlači mnogo pažnje ove godine, vraća publiku u halu Čair i podseća zašto Niš zvou gradom rukometa.

- Imamo pet od šest, a jednu smo igrali sa prvakom države i to je kao da imamo 6 od 6. Protiv Partizana nismo imali šta da tražimo - rekao je Ivan Šmigić.

Železničar ovog proleća je pretrpeo samo jedan poraz i to od Partizana, a da je sada počelo Prvenstvo bio bi na trećem mestu, iza Partizana i Vojvodine koji ne znaju za poraz.

- Ekipa se uklopila, vezali smo pobede i pokazali u 5 utakmica šta možemo i šta smo uspeli da napravimo. Žao mi je što od početka sezone ekipa nije bila ovakva jer bi se sada Želja borio za Evropu - dodaje Šmigić.

Sledeći izazov je u subotu, 23. marta u hali Čair kada stiže PKB koji se takođe bori za opstanak i ima 6 bodova više od Železničara.

- Ovi rezultati su odličan poziv publici za meč sa PKB-om sa kojim igramo jako bitnu utakmicu. Mi se nikada ne okrećemo iza sebe, ne gledamo na tabelu i to je najbitnije. Gledamo samo ono na terenu - ističe Ivan Šmigić, bek Železničara.

Niški rukometaši pobedili su redom Zaječar, Crvenku, Kolubaru, Radnički i Napredak.

- Železničar je jedan tim koji pokazuje kako treba da se radi. Nije lako pobediti Napredak, Kolubaru i Zaječar kod njih, a mi smo to uspeli. Mislim da je ova ekipa, uz mlade igrače, budućnost Železničara - kaže Šmigić.

Železničar ima jednu od najstarijih ekipa u proseku, a uz ogromno iskustvo pojedinih igrača, ima i mlade igrače koji imaju od koga da nauče.

- Atmosfera u timu je sjajna, kako na terenu, tako i u svlačionici. Odlična je relacija Uprava-trener-igrači. Svako svoje radi najbolje što ume i izvršava sve zadatke. Mi se dajemo do zadnjeg pasa i sva tri dela Železničara uspevaju u svom zadatku - ističe Ivan.

zelja Foto: Marko Pekić

Rukometaši uz trenera i članove Uprave su prethodnih nedelja dolazili na stadion Čair da daju podršku sa tribina fudbalerima Radničkog. To je lepo odjeknulo u Nišu, a fudbaleri Radničkog bi trebalo da im vrate istom merom u subotu protiv PKB-a kada, kako je najavljeno, dolaze kolektivno da navijaju za Železničar.

- To je mnogo lepo, Niš je sportski grad i zaslužuje vrhunski sport. Mi smo išli na stadion, fudbaleri treba da dođu, to je lep način popularizacije sporta i da pokažemo mladima lepotu sporta - rekao je na kraju Šmigić.

A najbolja prilika da se pomogne niškim rukometašima je odlazak u halu u subotu, 23. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: